Video z první hratelné verze Underworld Ascendant ukazuje souboj zlodějky s potvorou
zdroj: tisková zpráva

Video z první hratelné verze Underworld Ascendant ukazuje souboj zlodějky s potvorou

13. 10. 2015 19:05 | Video | autor: Petr Poláček |

Do vydání podzemního RPG Underworld Ascendant, které navazuje na odkaz Ultima Underworld, zbývá  přinejlepším rok – to by ale museli tvůrci z OtherSide dodržet svůj odhad z kickstarterové kampaně, což se ve většině případů nepodaří. Underworld Ascendant je navíc hodně ambiciózní projekt, během jehož vývoje mohou tvůrci narazit na spoustu překážek, jejichž řešení vývoj protáhne. Ambice tvůrců i projektu jsou ostatně patrné i z prvních záběrů přímo ze hry, respektive z hratelného prototypu, jak se můžete sami přesvědčit.

Záběry z raného prototypu v hrubých obrysech představit vzhled části herního světa i stylizaci, která nezapře inspiraci impresionismem a surrealismem, jak tvůrci sami uvádí na stránkách projektu. Po stránce herní video nabízí pohled na setkání neozbrojené zlodějky s potvorou zvanou Shadow Beast, kterou nakonec zlikviduje bez fyzické konfrontace – stejně by zlodějka neměla proti potvoře šanci. Dostane ji díky chytrému rozvodu světla po lokaci, které vydává láva, jejíž tok se hrdinka rozhodla zvrátit. Právě „vypnutí“ velkého lávového víru zase ukazuje, že hráč bude svým konáním moci ovlivnit uzavřený ekosystém celého podzemí, protože třeba trpaslíci z toho určitě nadšení nebudou.

zdroj: Archiv

Tvůrci několikrát zmiňují, že ve hře půjde podobné situace řešit různými způsoby v závislosti na rozhodnutí hráče, na jeho postavě, herním stylu a tak dále. Na videu rovněž hrdinka své počínání komentuje, ale v hotové hře postava hráče hovořit nebude. Komentář je v tomto videu čistě proto, aby divák věděl, co se právě děje.

Kvalita grafického zpracování by se měla s dalším vývojem měnit a vylepšovat, nicméně pokrok oproti záběrům, zveřejněným během kickstarterové kampaně, je zjevný. Jako důkaz, že si tvůrci z OtherSide neválí šunky a dělají pokroky, tedy video z prototypu funguje skvěle. Třeba vás motivuje k tomu, abyste jim na jejich stránkách na další vývoj hry přispěli.

Nejnovější články