Video z vývoje Homeworld: Deserts of Kharak vybízí k procházce nebezpečnou pouští
zdroj: tisková zpráva

Video z vývoje Homeworld: Deserts of Kharak vybízí k procházce nebezpečnou pouští

14. 1. 2016 13:29 | Video | autor: Honza Konfršt |

Až do Vancouveru zve hráče vývojářský deníček mladší sestry strategické série Homeworld – realtime strategie Deserts of Kharak. Takřka devět minut dlouhé video se detailně věnuje pozadí vývoje sci-fi strategie, jež původně začínala pod zcela jiným názvem a poukazuje na některé motivy, které ve hře najdete a především objasní, proč se autoři rozhodli právě pro tuto stylizaci.

Původní inspirací Homeworld: Deserts of Kharak bylo indické pohřebiště lodí, na kterém dělníci rozřezávají na souš dopravená plavidla všech rozměrů. Tvůrci chtěli zachytit právě atmosféru tohoto pohřebiště, byť zde se jedná o zcela jiný typ korábů. Pro toto specifické, pouštní prostředí však museli vývojáři vyvinout i vlastní nové technologie, mezi které například patří simulace pohybu vozidel po písečné krajině poseté vraky vesmírných plavidel.

Kupříkladu bylo třeba naprogramovat engine, který by simuloval pohyb kol vozidel v písečném prostředí. Ve hře pak mohou duny třeba ztížit pohyb vozidel a nebo i zablokují trajektorii střely, takže se můžete za dunami schovávat.

Deserts of Kharak navíc nabídne (stejně jako původní Homeworld) jako jednu z hlavních postav ženu – vědkyni Rachel. Ta před lety v poušti ztratila bratra, takže můžete očekávat, že i motiv nalezení sourozence sehraje v příběhové linii hry svou roli.

Vývojářský deníček se věnuje i hudbě a zvukovému doprovodu celkově. Soundtrack by samozřejmě měl odpovídat odkazu původních her, ovšem nemá být jen prostou kopií. Hudební doprovod přinese snoubení západní kultury s tou východní, v čemž pomohlo i nahrávání s orchestrem v již zmiňované Indii. Závěrem se vývojáři zmiňují o animacích a příběhových předělech – ty kombinují moderní CGI s ručně kreslenou grafikou. 

zdroj: Archiv

Nakolik se podařilo přenést vesmírnou strategii na povrch planety a nakolik dokázali autoři ctít bohatý odkaz prvních dvou dílů, o tom se budou moci hráči na PC přesvědčit již 20. ledna. Předobjednávka na Steamu navíc momentálně znamená původní remasterované Homeworldy zdarma, stávající majitelé této kolekce se přitom mohou těšit na 20% slevu.

Nejnovější články