Video z vývoje Kingdom Come: Deliverance se věnuje nedávno vydané betě
zdroj: tisková zpráva

Video z vývoje Kingdom Come: Deliverance se věnuje nedávno vydané betě

10. 3. 2016 18:49 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pro české historické RPG Kingdom Come: Deliverance je vydání bety (viz náš gameplay) jedním ze zásadních milníků vývoje. Není proto divu, že se k betě vrací tvůrci ještě jednou prostřednictvím videa, které vysvětluje, co beta obsahuje, potažmo, co neobsahuje a proč.

Beta nemohla nabídnout celý herní svět a obecně všechen obsah plné hry, protože do dokončení stále zbývají měsíce. Beta by tak musela vyjít mnohem později. Navíc by vydání celého obsahu prozradilo vše důležité, ale postrádalo efekt dokončeného titulu.

V betě obsažená dějová linka se záměrně vyhýbá spoilerům (byť se všem samozřejmě nevyhne) a neměla by tak zkazit požitek z hraní plné verze hry. Úsměvná je pasáž o tom, že máte být připravení na bugy, ať už jde o prostý pád hry, nebo chladnokrevné zavraždění vašeho svěřence během rozhovoru. Časy byly kruté...

Na závěr dojde i na shrnutí toho, co se teprve plánuje. Kupříkladu ve hře má být mnohem více náhodných setkání, která v současnosti představují bandité. Jeden z aktuálně největších problémů pak představuje spánek a přeskakování času, které je příliš pomalé, protože hra vše simuluje na pozadí. Celkově jde o příjemné shrnutí všeho okolo bety a blízké budoucnosti vývoje Kingdom Come: Deliverance.

zdroj: Archiv

Jen jedna věc mě ale ve videu zatahala za uši. Šlo o prohlášení Dana Vávry ohledně bitvy, kterou beta obsahuje: „Prozatím jsme dokázali mít v bitvě stovky plně simulovaných postav, a taková bitva je v betě. Dále pracujeme na optimalizaci AI, ale hádám, že už v této chvíli jde pravděpodobně o největší herní bitvu s bojem na blízko, nejenom v rámci RPG her.“

Popravdě řečeno jsem stovky jednotek v bitvě neviděl, ale možná jsem jen špatně pochopil, jak to Vávra myslí. Ale po mnoha letech hraní Mount and Blade: Warband, Total War her (když už nemluvíme jen o RPG) a zhlédnutí čerstvého videa z alfaverze Mount & Blade II: Bannerlord bych si dovolil tvrzení, že jde o pravděpodobně největší bitvu na blízko ve hrách, zpochybnit. Oproti zmíněným titulům a ukázkám z nich prostě bitva z bety Kingdom Come vypadala skromněji. Ne hůře, ne lépe, ale skromněji.

Nejnovější články