Video z World of Warships předvádí specifika amerického námořnictva
zdroj: tisková zpráva

Video z World of Warships předvádí specifika amerického námořnictva

18. 3. 2015 17:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když jsem nedávno hrál World of Warships, neubránil jsem se překvapení z toho, jak dobře hra vypadá a stejně dobře se též hraje. Ale chystaný titul Lesta Studio (Pacific Storm) mi zkrátka sedl do noty. Jedním z důvodů je i možnost uplatnit celou řadu taktických postupů v boji podle toho, jakou loď si vyberete. Nejde však jen o volbu typu lodě (torpédoborec, letadlová loď, bitevní či křižník), ale i výběr flotily a konkrétní lodě. Čím se mají odlišovat národní flotily, už nastíní video, které se věnuje té americké.

Tvůrci na záběrech videa vysvětlují, lodě USA a Japonska se liší třeba využitím torpéd, což se přímo promítá do hratelnosti. Pro mně je ale důležitější, že se liší i jednotlivé lodě v rámci národů, protože vám může sednout určitá kombinace zbraní, kterou jiná loď nedisponuje. Stalo se mi třeba, že jsem preferoval japonský křižník, který byl o třídu níže než konkurenti, protože rozložení děl lépe sedělo mému stylu hraní, stejně jako vyšší rychlost, byť za cenu menší odolnosti. Video se ovšem nevěnuje jenom podobným detailům. Spíše se snaží vystihnout rámcová specifika americké flotily a ukázat World of Warships v chodu.

Hra mimochodem vstoupila do fáze uzavřené bety, ovšem počet míst v ní už je naplněný, takže musíte čekat na další vlnu pozvánek. Osobně se na World of Warships těším, protože se do hry hodně promítá zkušenost Lesta Studio s vývojem námořních her - zkrátka přináší odlišný zážitek než tradiční multiplayerové tituly. Kdy ale World of Warships vyjde v otevřené betě nebo hotové verzi, to netuším.

Více si o World of Warships a tvůrcích z Lesta Studio můžete přečíst v Levelu 250.

zdroj: Archiv


Nejnovější články