Video z Yooka-Laylee potvrzuje dojem, že se mají fanoušci hravých plošinovek nač těšit
zdroj: tisková zpráva

Video z Yooka-Laylee potvrzuje dojem, že se mají fanoušci hravých plošinovek nač těšit

22. 8. 2016 14:45 | Video | autor: Honza Konfršt |

Známá dvojice Banjo a Kazooie se počátkem příštího roku dočká duchovních nástupců v podobě Yooka a Laylee (oficiální stránka). Netradiční duo hrdinů, složené z "citlivého" chameleona a "poněkud blíznivé" netopýří samičky, se v rámci uplynulého Gamescomu připomnělo trailerem, který konečně nabízí větší množství záběrů přímo ze hry.

Yooka-Laylee je 3D plošinovka od studia Playtonic, které tvoří hned několik veteránů z britské vývojářeské legendy Rare. Konkrétně jde o Chrise Sutherlanda, Steva Maylese, Stevenena Hursta a Granta Kirkhopa. Každý z nich se v Rare podílel na řadě dobře známých her včetně kultovek Banjo-Kazooie a Donkey Kong Country. S vývojem plošinovek a návrhem vtipných i zajímavých světů tedy mají více zkušeností než kdokoli jiný. Ostatně právě na Banjo-Kazooie by měla Yooka-Laylee navázat, což potvrzuje i video z Gamescomu.

zdroj: Archiv

Základem je spolupráce obou hrdinů, kteří se svými schopnostmi doplňují při hopsání, ale i při likvidaci nepřátel. Obě dvě aktivity video názorně předvádí a zejména škála pohybových možností je impresivní. Zároveň hra díky propracované stylizaci nádherně vypadá, a stejně tak je díky Kirkhopovi krásně ozvučená. Atraktivitu Yooka-Laylee ostatně dokazuje i úspěch na Kickstarteru, kde tvůrci vybrali přes 2 miliony liber.

Díky spolupráci Playtonic s vydavatelem Team17 vyjde Yooka-Laylee pro PC, PS4, Xbox One a Wii U v prvním čtvrtletí roku 2017. Fanoušci hravých a vtipných plošinovek se zjevně mají nač těšit.

Nejnovější články