Video ze Sniper Elite 4 představí všechny herní prvky od kampaně po multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Video ze Sniper Elite 4 představí všechny herní prvky od kampaně po multiplayer

31. 1. 2017 16:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už 14. února vychází Sniper Elite 4, která tentokrát pošle starého známého Karla Fairburna do Itálie v roce 1943. Co všechno můžete od kampaně i multiplayeru čekat vám představí nový trailer, který nevynechá ani jeden aspekt hry a jde si z něj udělat solidní obrázek o celé hratelnosti. Vzhledem k tomu, že třetí díl nebyl vůbec špatný (viz recenzi), čtyřka by mohla kvalitativní laťku zase trochu posunout.

V první řadě to budou větší mapy, na nichž by mělo jít trochu víc aplikovat svou vlastní taktiku. Už trojka nabízela solidní množství cest, kudy jste se mohli vydat k cíli, občas i příjemně improvizovaných a čtyřka vypadá, že s důrazem na převýšení ještě posune potenciál pro realizaci vaší polní taktiky.

Jako obvykle bude vaším nejlepším přítelem, či spíše přítelkyní, vaše odstřelovačská puška, kterou půjde výrazně modifikovat a dokonce do ní dostanete podzvukovou munici, která výrazně snižuje šanci, že výstřel někdo uslyší. Samozřejmě pořád můžete výstřel maskovat za nějaký hlasitý zvuk, třeba bombardování.

zdroj: Archiv

Jako herezi vidím fakt, že ve videu je většina zásahů s pomocí asistence míření, kterou si snad každý správný sniper vypne. K čemu je měření vzdálenosti s pomocí dalekohledu a zjišťování síly větru, když vám systém sám nabídne korekci kam kulka dopadne? Pro milovníky tichého postupu zde bude i pistole s tlumičem, ale kdo má radši halasnou akci, pořád má k ruce celou řadu netlumených zbraní, včetně Špagina, který se v Itálii ocitl kdoví jak.

 Rámci multiplayeru budete moci hrát v kooperaci a to až čtyř hráčů, kdy se nabídne i klasická horda. Samozřejmostí jsou i PvP módy, kdy se předháníte s ostatními hráči a sniperské souboje jsou pořádně nervydrásající. Jsem vážně zvědavý, jak se vývojářům ze studia Rebellion podařilo posunout hratelnost, protože od třetího dílu mají na čem stavět a je zjevné, že se snaží rozšířit možnosti, jak splnit cíle mise, i jak vyřešit jednotlivé situace na vaší cestě za cílem v dané misi. Sniper Elite 4 vychází na PC, PS4 a Xbox One 14. února.

Nejnovější články