Vikinští „Settleři“ Northgard vpadli na Steam Early Access
zdroj: tisková zpráva

Vikinští „Settleři“ Northgard vpadli na Steam Early Access

23. 2. 2017 13:47 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud vám chybělo poklidné budování si osady, kde jde především o management zdrojů, lidí, průzkum okolí, na který navázaly ozbrojené střety, jednoduše, pokud vám chybí hra typu Settlers, zbystřete. Northgard sice není přesnou kopií původního systému, ale de facto k základní formuli přidává více RTS prvků, které nakonec celou hru posouvá blíže k 4X podobě. Což si vlastně můžete vyzkoušet sami, protože tahle vikinská strategie vstoupila do early accessu.

Jak hra vypadá se můžete přesvědčit v novém traileru, který reprezentuje aktuální verzi, jíž si budete moci v této fázi předběžného přístupu zahrát. Podoba aktuální verze hry se bude v průběhu času měnit, nicméně jakým tempem není ještě jasné. Ostatně, tvůrci ze studia Shiro Games odhadují, že hra bude v early accessu dva až šest měsíců, přičemž dolní hranice je ideál, kdy by se podařilo implementovat všechny plánované prvky bez jakýchkoliv problémů.

zdroj: tisková zpráva

V budoucích týdnech by měli přibýt nové vikinské klany, kompletní příběhová kampaň, multiplayerový mód a další, drobnější prvky. Aktuální verzi vývojáři označují za alfu, což znamená, že hra má všechny základní prvky hratelnosti a některé vedlejší prvky jsou připravené na implementaci. Samozřejmě, doba vývoje bude záležet i na reakcích hráčů a nápadech jejich i třeba nových ze strany tvůrců.

Už teď ale podle videa vypadá Northgard velmi příjemně. Vyvolává ve mně pocit, jaký jsem měl z prvních Settlers a zároveň si jde všimnout spousty vylepšení a úprav, které společně se severskou stylizací vyvolávají potřebu utratit oněch 18 eur za early access.

Nejnovější články