Vy, klan kamarádů a konec světa. Rune: Ragnarok ukazuje nový trailer
zdroj: tisková zpráva

Vy, klan kamarádů a konec světa. Rune: Ragnarok ukazuje nový trailer

24. 1. 2018 12:03 | Video | autor: Václav Pecháček |

Staří seveřané mají ve svých Eddách zapsáno tolik krásných legend, a všichni tvůrci zábavních produktů se stejně věnují převážně té o konci světa. Buď se sadisticky chechtají nad představou plání posetých vikinskými mrtvolami, nebo správně chápou, že když se mlátí vousáč s obřím monstrem v pustině ohně a ledu, bývá to docela legrace. A stejným směrem se vydává Rune: Ragnarok, akční multiplayerové RPG od tvůrců původní Rune.

Pokud tahle rubačka dopadne aspoň stejně dobře jako nedávný Thor: Ragnarok, já rozhodně budu spokojený. Jen se asi dopředu musím smířit s tím, že Human Head Studios, které možná znáte i díky staré Prey, si asi s humorem moc nepotykají. Nejvýraznější styčnou plochou bude nejspíš bůh Loki, který zde plní roli hlavního záporáka, jak vám velmi názorně vysvětlí nový trailer.

zdroj: Vlastní

Loki má sice krásné lokny, ale nejsem si jistý, jestli je jeho cosplay Arthase, co tahá sáně Santa Clausovi, tou nejvýhrůžnější vizážovou variantou. No co, skuteční Vikingové taky nenosili na helmách rohy a tady jich mají víc než stádo skotu, takže zkrátka musíme respektovat, že si autoři vybrali svůj vlastní styl. Ale teď je na řadě nejdůležitější otázka: co ve zničeném světě, kde už bohové nemají větší moc než smrtelníci, budete vlastně dělat?

Krátká odpověď: zběsile rubat. Dlouhá odpověď: zběsile rubat buď sami, nebo s přáteli, nebo dokonce proti přátelům. Rune: Ragnarok se pyšní otevřeným světem, v němž neustále nacházíte nová dobrodružství, a všechny ty přerostlé vlky a nevzhledné obry můžete masakrovat spolu s kamarády, klidně i pod zástavou svého vlastního klanu.

Jenže příšery nebudou to jediné, co vám bude stát v cestě. Jsou tu i cizí klany a jejich základny, a když se vám podaří jejich domovinu zničit, čekají vás lákavé odměny. Zajímavá situace by mohla nastat i ve chvíli, kdy si to štrádujete za Fenrirem, z něhož padá tak pěkný loot, a před jeho boudou narazíte na jinou výpravu. Bojujete spolu, bojujete s vlkem, všude létají useknuté hlavy… hotový konec světa.

Hru byste neměli očekávat moc brzy. Právě se nachází ve stádiu pre-alfaverze, přičemž ta plná by měla připlout na distribučním drakkaru až v letošním čtvrtém kvartálu, a to ještě kdoví jestli. Obrňte se tedy trpělivostí, kterou koncem roku vyměníte za kroužkovou zbroj.

Nejnovější články