Vychází Absolver - udělá z vás mistra bojových umění s unikátním stylem
zdroj: tisková zpráva

Vychází Absolver - udělá z vás mistra bojových umění s unikátním stylem

29. 8. 2017 17:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Netradiční onlinovka Absolver vychází na PC a PS4, což připomíná i atmosférickým trailerem. Opravdu si v tuhle chvíli nejsem jistý, kolik hráčů dokáže oslovit, ale rozhodně se o to snaží netradičním konceptem, který jen tak neuvidíte. Jde o MMO bojovku, v níž soupeříte či spolupracujete s jinými hráči a v rámci propracovaného soubojového systému si postupně sestavuje svůj vlastní unikátní styl. Takže pokud jste někdy chtěli být mistr bojových umění jak z osmdesátkového hongkongského akčního filmu, máte šanci.

Na začátku sice máte k dispozici trojici základních stylů a čtveřici postojů, které modifikují vaše útoky. K tomu jsou tu útoky, řetězení komb, jeden speciální útok… ale tím to všechno teprve začíná. Jak procházíte hrou, objevujete, odemykáte a nalézáte nové útoky, které můžete přidat do svého arzenálu. Po deseti, dvaceti hodinách už byste měli mít velmi osobitý bojový styl, který odpovídá tomu, jak chcete za svou postavu hrát.

Díky tomu samozřejmě při soubojích s ostatními hráči nikdo neví, co na něj ten druhý vytáhne. Nejsou tu povolání, takže nemůžete předem čekat taktiku odpovídající třeba bojovníkovi s mečem. Navíc, když přidáte postoje a různé možnosti komb, výsledkem prostě je, že se musíte adaptovat za chodu.

zdroj: Archiv

Ve chvíli, kdy Absolver funguje zamýšleným způsobem tak skutečně může připomínat propracované akční filmy, kdy se s protivníkem rubete v sérii úderů, krytů, úhybů a spíš, než bezhlavé mlácení hra připomíná tanec. Uvidíme, jak se nakonec podaří tvůrcům záměr vytvořit unikátní onlinovku vydaří. Nějakou fantaskní podobu Zrady a pomsty nebo Giganta Šaolinu bych si nechal líbit.

 

Nejnovější články