Vychází Volume, ryzí stealth z dystopické Británie
zdroj: tisková zpráva

Vychází Volume, ryzí stealth z dystopické Británie

19. 8. 2015 10:56 | Video | autor: Aleš Smutný |

Konec srpna je časem malých, lákavých projektů. Jedním z nich je i Volume, hra od Mika Bithella, který stojí za povedenou Thomas Was Alone. Jeho nejnovější počin, který dnes vychází na PC, PlayStation 4 a PS Vita se vrhá do vděčného stealth žánru a vypadá vážně skvěle. Stojí na propracovaném editoru levelů, díky němuž ke stovce kampaňových misí budou moci hráči přidávat vlastní úrovně a sdílet je s ostatními.

Hratelností jde ryze o nenásilný stealth. Tedy nenásilný ze strany Roba Locksleyho, který skrze virtuální simulátor bojuje svým vysíláním (a loupežemi) proti Velkému bratrovi zosobněnému v osobě Guye Gisborna (dabuje jej Andy Serkis), představiteli utlačující vládní třídy ve Velké Británii neveselé budoucnosti. Už ze jmen můžete odhadnout, že si Bithell hraje s motivem Robina Hooda.

Pro úspěšný průchod úrovní bude třeba zanalyzovat pohyb různých nepřátel, svou cestu mezi nimi a prostě se stát profíkem přes plížení a loupeže. Jak si můžete přečíst v tomto článku, schopnosti různých nepřátel budou diametrálně odlišné a budete muset počít s velmi variabilním chováním a tedy i prostředky řešení.

Že hra bude trvanlivá zajistí nejen žebříčky nejlepších hráčů, ale především editor, v němž bude vše, co vidíte ve hře a systém, v němž budou hráči jednotlivé výtvory svých kolegů oceňovat a tak poznáte, která úroveň stojí za váš čas a která vás bude jen frustrovat. Nicméně, aby nemohl někdo ostatní „trollovat“ tvorbou šílených a nesplnitelných úrovní, než půjde level uploadovat, musí ji její tvůrce úspěšně projít.

zdroj: Archiv

Nejnovější články