Vydejte se do „srdce temnoty“ černobylské elektrárny v hororu Chernobylite
zdroj: tisková zpráva

Vydejte se do „srdce temnoty“ černobylské elektrárny v hororu Chernobylite

16. 9. 2019 12:35 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Havárie jaderné elektrárny v Černobylu i po více než 30 letech stále vzbuzuje strach z neznámého. Pozornost k ní letos přilákal nejen seriál z produkce HBO, ale i chystaná hra, kde se do opuštěných prostor černobylské oblasti budete moct vydat na vlastní pěst. Přestože v říjnu vyjde Chernobylite jen v early accessu, jeho příběh můžete dohrát, a to hned několika způsoby.

Chernobylite vás zavede do ruin opuštěného města Pripjať, ale třeba i do školky v 8 kilometrů vzdálené vesnici Kopači. Prohlédnete si i samotnou jadernou elektrárnu včetně tajemného oka Moskvy, gigantické konstrukce vydávající znepokojivý, klovající zvuk. Do zamořené oblasti se hlavní hrdina vydává hledat svou ztracenou ženu.

zdroj: Archiv

Předběžný přístup, ve kterém Chernobylite vychází 16. října, nabídne prozatím zhruba 8 hodin příběhu. Not great, not terrible. Tvůrci z The Farm 51 do něj postupně budou přidávat další epizody s novými lokacemi, postavami či vybavením. Ani teď ale vyprávění nebude lineární a to, kam se vydáte nebo nevydáte, může hodně ovlivnit, jak skončí.

Zítra začne ještě uzavřená alfa pro přispěvatele z Kickstarteru, kde hra vybrala více než dvojnásobek požadované částky. V plné verzi by pak Chernobylite měl vyjít v druhé polovině roku 2020, kdy prodej na Steamu doplní ostatní digitální platformy. 

Nejnovější články