Výlet na mořské dno v datadisku pro Sunless Sea
zdroj: tisková zpráva

Výlet na mořské dno v datadisku pro Sunless Sea

29. 2. 2016 17:59 | Video | autor: Honza Konfršt |

Až na mořské dno zavede hráče první datadisk pro Sunless Sea s podtitulem Zubmariner, který tvůrci představují na záběrech videa. Podíváte se v něm pod hladinu moře, kde panují zcela odlišné světelné podmínky a číhají nová nebezpečí, ale i dobrodružství.

Zatímco v základní hře prozkoumáváte rovněž nebezpečné moře (v Sunless Sea je moře zee, ne sea), v podvodním datadisku na vás čekají dobrodružství na mořském dně, kam se dostanete jednoduše – rozhodnete se zemřít ve hře na povrchu, což vás přenese do podmořského „podsvětí“. Vaše stávající loďka se přemění na svého druhu ponorku, která si umí mnohem lépe nasvítit bezprostřední okolí, ale jinak musíte spoléhat na svůj světlomet, instinkty a užitečný sonar. Ani ten vás ale neuchrání od nebezpečí, kterým se sami nevyhnete.

zdroj: Archiv

Mořské dno totiž ukrývá nejenom celou řadu nových a divných nepřátel, ale například i vraky. Prozkoumáte ho, když na jeden narazíte? Volba je na vás. Můžete tím rozjet příběhovou linku, ale stejně tak na sebe seslat zkázu. A vyloučené není, že náhodou přijdete k pokladu.

Volby a jejich následky jsou obecně jedním z nejzajímavějších prvků celé hry, ve které po smrti jednoho kapitána převezmete roli potomka, a po jeho smrti zase dalšího – pokud se tedy nerozhodnete zemřít a neskončíte na mořském dně, kde na vás krom jiného čekají podmořská vrakoviště jako přístavy. Moc živo v nich asi nebude, ale těžko říci takto dopředu, když ani neznáme termín vydání Zubmariner.

zdroj: youtube.com

Když se tak ale dívám na záběry ze hry, ruka automaticky míří s myší k ikonce Sunless Sea a naznačuje typický dvojklik… Musím odolat, není čas, musím odolat…

Nejnovější články