Vyprávění příběhu ve sci-fi adventuře Tacoma obstarají příběhy hologramů
zdroj: tisková zpráva

Vyprávění příběhu ve sci-fi adventuře Tacoma obstarají příběhy hologramů

21. 6. 2016 17:30 | Video | autor: Honza Konfršt |

Pokud máte své zkušenosti s explorativní adventurou Gone Home, tak jistě moc dobře víte, že Fullbright dokáží vyprávět příběh i bez přímé interakce s postavami. Koncept vyprávění bez kontaktu s lidmi plánují rozvíjet i ve svém následujícím titulu Tacoma.

Hra je pojmenovaná po vesmírné stanici, na které se děj odehrává. Na základnu, obíhající okolo neznámé planety, se vydáte v roli specialistky Amy Ferrier, která se ale ihned po příletu na stanici dozví, že nikde není ani noha. Živáčka by člověk pohledal, zcela sama však Amy naštěstí nebude, a společnost jí bude dělat umělá inteligence ODIN.

Jenže ani tento člen severského panteonu netuší, kam se posádka lodi poděla. Zcela bez indicií však nebudete, jak ukazuje E3 trailer s podtitulem Bodies in Motion, který nabízí pohled na hologramy členů posádky.

zdroj: Archiv

A jsou to právě tyto záblesky minulosti, které vyprávějí příběh. Právě s jejich pomocí budou hráči objevovat tajemství stanice Tacoma. Jde o jednu ze zásadních změn, kterou tvůrci ve hře udělali oproti své původní vizi, která s vyobrazením hologramů nepočítala. Hráč je navíc nebude jenom sledovat, v zásadě si může celé segmenty dění přehrávat tam a zpátky, jako kdyby šlo o film. Jak toho půjde využít ve hře samotné, se asi časem také dozvíme.

Tacoma vyjde pro PC, Mac, Linux a Xbox One na jaře příštího roku.

Nejnovější články