„Vypusťte krakena!“ je přesný opak toho, co byste při hraní Abandon Ship chtěli slyšet
zdroj: tisková zpráva

„Vypusťte krakena!“ je přesný opak toho, co byste při hraní Abandon Ship chtěli slyšet

21. 7. 2017 10:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Abandon Ship je v podstatě takový mix Sunless Sea a FTL: Faster Than Light. Z první jmenované si bere průzkum moří pomocí osamělé válečné plachetnice, z druhé zase správu lodě i posádky a souboje. Už víme, že se hra odehrává ve zlaté éře prašivých pirátů, ale také víme, že nepůjde o historicky věrné ztvárnění. Nové video se zaměřuje na mořské potvory, o kterých všichni víme, ale nikdo z nás je ještě neviděl. Svým zasazením se tak Abandon Ship blíží Pirátům z Karibiku.

V minulém článku se Aleš rozepsal o komplexním soubojovém systému, kde dáváte rozkazy členům posádky, udržujete jistou vzdálenost od nepřítele v závislosti na vaší taktice a zároveň čelíte nepříznivému počasí. Většinu poznatků z doprovodného videa však můžete zahodit, protože vám v boji s mořskými plody a kultem nebudou moc platné.

Moře skýtá různá nebezpečí, ale žádné se nevyrovná prastarým monstrům z nejtemnějších hlubin. Řeč je samozřejmě o obřích krakenech. Při svém putování po nezmapovaných mořích se jen těžko vyhnete střetům s gigantickými bytostmi z nejděsivějších nočních můr každého námořníka. Souboj to bude samozřejmě nevyrovnaný a často skončí pravděpodobně vaší porážkou, ale z každého dalšího setkání odejdete moudřejší a lépe připravení na příští rodeo.

zdroj: Archiv

Jenže ve chvíli, kdy se nedobrovolně pustíte do křížku s bájnými bytostmi, upoutáte pozornost Kultu soudného dne. Je vám asi jasné, že členové sekty s takovým názvem nebudou zcela při smyslech. Jejich posláním je ochránit tyto „nevinné“ mořské potvory před takovými, jako jste vy. A jsou na to dobře připravení. Po hlavě se vrhají pod hladinu rozvířeného oceánu, kde jsou v bezpečí před vašimi zbraněmi. Vynoří se až u vaší lodi a bez větších problémů zmasakrují celou posádku. Přitom si jejich loď udržuje dostatečný odstup od vašich kanónů. Nic příjemného.

Abandon Ship od týmu Fireblade Software se začíná pěkně vybarvovat. K pomyslné dokonalosti mi tam chybí ještě maelstrom, ve kterém by námořní souboje lodí nabraly na velkoleposti. Hra by měla vyjít ještě letos na Steamu.

Nejnovější články