Vyšel datadisk Siege of Dragonspear pro Baldur's Gate: Enhanced Edition
zdroj: tisková zpráva

Vyšel datadisk Siege of Dragonspear pro Baldur's Gate: Enhanced Edition

1. 4. 2016 11:18 | Video | autor: Aleš Smutný |

Beamdog se po Enhanced Edition pro první Baldur's Gate i druhý díl pustili i do tvorby vlastního obsahu. Tím je objemný datadisk Siege of Dragonspear pro Baldur's Gate: Enhanced Editon (s jinými verzemi nefunguje), jenž vyšel včera a můžete si jej pořídit za 20 eur na Steamu. Rozhodně nejde o nějaký malý přídavek. Celé rozšíření by vám mělo vydržet pětadvacet až třicet hodin a představuje zápletku, která vyplňuje dějové vakuum mezi oběma díly tohoto RPG.

V Siege of Dragonspear se postavíte nové hrozbě v podobě tažení charismatické válečnice Shining Lady, která se svou armádou pochoduje napříč celým Sword Coast a dobývá jednu výspu za druhou. Vy musíte nejprve zjistit, zda je Shining Lady skutečně potomkem boha, jak prohlašuje a zda její tažení slouží jen jejím zájmům a nebo i někomu dalšímu. Pak už vás čeká v titulu naznačený střet při obležení pevnosti Dragonspear.

Kromě nového příběhu se můžete těšit i na kvarteto nových postav, jež doplní vaši původní sestavu a nové povolání v podobě šamana. Postavy pak logicky můžete přenést do Baldur's Gate II: Enhanced Edition. Samozřejmostí jsou nové předměty, ale potěší i přepracované uživatelské rozhraní a pokud RPG hrajete především kvůli příběhu, Story Mode by měl zajistit, že nebudete bídně umírat v boji, zatímco byste se raději probírali dialogy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články