Vyšla akční adaptace mangy Attack on Titan
zdroj: tisková zpráva

Vyšla akční adaptace mangy Attack on Titan

29. 8. 2016 12:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hry od Omega Force nejsou zrovna etalonem originality. Jejich série Dynasty Warriors postupuje vpřed z hlediska hratelnosti opatrnými krůčky drobných vylepšení. Nicméně, všichni ví, co od ní, i vývojářů z tohoto studia, čekat - stovky mrtvých nepřátel během pár minut řádění vašeho bojovníka. Jejich novinka Attack on Titan ovšem už jen z principu zápletky tento poměr neumožňuje a tak je velká otázka, jak adaptace populární mangy a anime dopadla. Hra vyšla 26. srpna a podle hodnocení na Steamu se tvůrci z Omega Force s novými herními prvky i odkazem předlohy vypořádali se ctí.

Je jasné, že Attack on Titan boduje zejména v tom nejnáročnějším úkolu, který před tvůrci ležel - zpracování boje v prostoru na systému vystřelovacích lan, který hrdinové využívají ve střetech s lidožravými obry. Podle všeho se zpracování ve stylu “jako Spider-Man” podařilo, takže už jen zbývá doufat, že se na tento systém přistaví i dostatek herního obsahu.

Mezi lákadla rozhodně patří fakt, že různí hrdinové, za něž můžete hrát, mají různé schopnosti, které se jim i postupně vylepšují. To se týká i výstroje, kterou levelujete a tak do boje chodíte s lepší výbavou a efektivnějšími útoky, což pro stále se zvyšující se úroveň titánů, jimž čelíte, potřebujete. Ostatně, jak ukazuje trailer k vydání hry (PC, PS4, Xbox One a PS3), od klasických titánů časem budete muset přejít i k mnohem specializovanějším a nebezpečnějším druhům.

zdroj: Archiv

Ve videu se kromě záběrů na některé z výjimečných titánů prezentuje i místní systém zničitelnosti prostředí, v tomto případě budov. Prakticky každá z nich by měla být zničitelná, což má samozřejmě vliv i na vaší taktiku. Posléze už se není zač chytat s pomocí lan a sutiny mohou zabíjet civilisty, které musíte v některých misích chránit. Ačkoliv je otázka, zda hra řekne něco víc těm, kteří s předlohou nemají zkušenosti, pro její fanoušky je asi povinností.

Nejnovější články