Vyšla alfa 3.0 pro Star Citizen a spolu s ní hodinové záběry singlu Squadron 42
zdroj: tisková zpráva

Vyšla alfa 3.0 pro Star Citizen a spolu s ní hodinové záběry singlu Squadron 42

3. 1. 2018 10:53 | Video | autor: Patrik Hajda |

Po opravdu mnoha odkladech a nenaplněných odhadech se všichni backeři vesmírné simulace Star Citizen konečně dočkali dlouho očekávané alfaverze hry s označením 3.0. Stalo se tak těsně před Štědrým dnem a dle výčtu nových prvků ze seznamu se už nemůžeme divit, proč si tvůrci z Cloud Imperium Games dávali tolik na čas. Ruku v ruce s obří aktualizací jsme navíc dostali možnost zhlédnout hodinu hraní singleplayerové odnože Squadron 42 s doprovodným komentářem Chrise Robertse a dalších členů tvůrčího týmu.

Alfa 3.0.0 obohacuje vesmír Star Citizen především o tři měsíce planety Crusader, které čekají, až je prozkoumáte. Stejně tak můžete zavítat do více jak dvacítky nových základen, kde se odehrávají jak legální, tak i nelegální záležitosti. Základny rovněž poslouží další zásadní novince – systému misí.

Prozatím je připraveno 20 různých misí se stovkami náhodně nastavených obměn, které jdou ve většině případů řešit v souladu i nesouladu se zdejšími zákony a jejich plněním se vyvíjí vaše reputace u zadavatelů. Dále při svém putování narazíte na opuštěné vraky lodí, nové AI postavy, náhodná setkání, nově vás trápí výdrž, konečně můžete obchodovat se zbožím, jehož naložení je plně ve vašich rukách, začíná se testovat herní ekonomika, servery teď pojmou 50 hráčů namísto 24… Změn je vážně požehnaně, viz seznam.

Star Citizen se tímto krokem (nebo spíš skokem) stává mnohem plnohodnotnější hrou. Záměr tvůrců nabídnout s alfou 3.0 zážitek srovnatelný s early accessem jim nakonec nejspíš vychází. Ale to není jediný vánoční dárek z kanceláří Cloud Imperium Games. Krátké video s Markem Hamillem, respektive „drsným“ nadporučíkem Stevem Coltonem, nás v předvánočním shonu pobavilo, ale hned nato si tvůrci sedli k hodinovému hraní Squadron 42.

Záběry se prvních 25 minut odehrávají na základně, kde polovinu času vedete dialogy s ostatními postavami. Z těch si bohužel moc neodnesete, jelikož doprovodný komentář se jen málokdy odmlčí. Následně se konečně vydáváte do vesmíru, kde se pokocháte planetami a vesmírným bordelem, dostanete se do přestřelky a prozkoumáte trosky plavidel. Kdy se které z těchto her dočkáme, si nikdo stále netroufá odhadovat.

Nejnovější články