Vyšla budovatelská strategie Banished, simulace středověkého městečka
zdroj: tisková zpráva

Vyšla budovatelská strategie Banished, simulace středověkého městečka

19. 2. 2014 12:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Je to už skoro rok, co Láďa psal o Banished, nezávislém ekvivalentu třeba Settlers. Jde o strategii, která se plně věnuje budování středověké vsi a posléze i městečka. Stojí za ní nezávislý tým Shining Rock Software a včera mohl oslavit významný milník, vydání Banished na Steam a GOG.

Tvůrci slaví vydání trailerem se záběry z hraní, který ukazuje, že tahle hra vypadá vážně pěkně a velmi nadějně. Nejvíce se mi na celém systému líbí, že autoři podle všeho necpou do hry externí hrozbu (barbaři apod.), ale nechávají prostor jen a jen budování.

Ostatně z videa a hořící střechy je celkem jasné, že bez rizika tohle stavění nebude. Dějově se hra odehrává v nejmenované oblasti, kam se vydali obyvatelé jako do exilu a snad budoucí země zaslíbené. Takže nejde o reálný evropský středověk a ty dýně tedy nejsou faktografickou chybou. Samotní vesničané budou stárnout, umírat, mezitím mít i děti a tak by tohle vše mohlo vytvářet další vrstvu propojení vás a vaší vísky. A ta zasněžená, rozestavěná ves vypadá krásně...

...

Nejnovější články