Vyšla první epizoda Batmana od Telltale, ale PC verze je plná chyb
zdroj: tisková zpráva

Vyšla první epizoda Batmana od Telltale, ale PC verze je plná chyb

3. 8. 2016 11:37 | Video | autor: Honza Konfršt |

Trailer první části epizodického vyprávění o Temném rytíři od Telltale Games oznamuje, že hra vyšla na PC, Xbox One a PS4 a ostatní platformy ale budou v následujících týdnech následovat. Tento týden by epizoda jménem Realm of Shadows měla dorazit ještě na Mac, do konce měsíce i na Xbox 360 a na PS3 a zhruba v polovině září pak i na mobilní platformy s iOS a s OS Android. Od 16. září pak půjde hra zakoupit i v kamenných obchodech, a to formou takzvaného season pass disku, jež bude obsahovat data pouze první z epizod a nabídne stažení všech zbývajících.

Co se příběhu týče, jak byste čekali, hra stojí na sérii rozhodnutí, která vychází z dvojího života Bruce Waynea. Ten se přes den potýká s každodenním životem napěchovaným bezmocnými setkáními s kriminálníky a v noci pak úřaduje v kostýmu Batmana. Společným jmenovatelem obou jeho identit pak má být právě ona nutnost umět si vybrat tu správnou cestu.

Tu vám přitom může pomoci vybrat i kdokoli z vašeho okolí. Telltale totiž pro Batmana plánují novinku svých adventurních sérií, službu jménem Crowdplay. Ta umožní připojit se do vaší hry (pokud to dovolíte) jiné hráče a ti mohou hlasovat o tom, jakým směrem se máte vydat, a to například za pomocí svých mobilů. Telltale navíc chtějí pořádat větší akce, kde bude moci publikum hlasovat o dalším ději.

zdroj: Archiv


Až potud to zní dobře a lákavě, první ohlasy PC komunity na čerstvě vydanou hrou rozhodně nejsou pozitivní. Hra se potýká s technickými problémy a stává se velmi rychle nehratelným zážitkem, pokud patří k majitelům některých grafických karet, se kterými si nerozumí.

Tomu se tvůrci snaží předejít varováním před použitím integrovaných grafických karet v noteboocích (přitom jiné hry od Telltale na nich běhají normálně) a upozorňují, že je vždy zapotřebí mít aktuální grafické ovladače. Nezdá se ale, že by tohle řešilo zmíněné problémy. Stačí si přečíst četné ohlasy na SteamuPC Batmanovi zkrátka nesvědčí, uvidíme, jak rychle zareaguje Telltale s případnými opravami.

Nejnovější články