Vývojáři chtějí pasovat Kratova syna na toho nejužitečnějšího herního parťáka
zdroj: Sony

Vývojáři chtějí pasovat Kratova syna na toho nejužitečnějšího herního parťáka

26. 3. 2018 9:00 | Video | autor: Adam Homola |

Antihrdina a charakter, který není zrovna typickým prototypem sympaťáka, se kterým v jeho zahořklosti soucítíte. Takový byl a do jisté míry stále je Kratos, jenže jak už asi tušíte, i on si v novém God of War projde poměrně velkou změnou. Najedou má po boku syna, tudíž nese velkou odpovědnost a stane se z něj někdo, na kom by vám mělo záležet a nebo byste s ním měli nalézt více spojujících bodů. Alespoň takové jsou cíle vývojářů, kteří zároveň slibují, že jeho syn Atreus vám na nervy opravdu nepoleze.

Vývojáři si jsou vědomi toho, jak mohou někteří počítačem řízení parťáci dopadnout, a právě toho se chtěli vyvarovat. Atreus se tak dokáže postarat sám o sebe, neměl by vám být nikdy přítěží, naopak bude pořád pomáhat, jak prozrazují tvůrci ve videu a na PS Blogu.

Prakticky se o něj nemusíte vůbec starat, nemusíte ho ani aktivně využívat, a přesto z jeho přítomnosti budete těžit. Atreus totiž sám od sebe střílí z luku, přesto vám prý nikdy „neukradne kill“. Vždycky jenom pomáhá a svým způsobem vás doplňuje v tom, co zrovna děláte.

zdroj: tisková zpráva

Občas může na nepřítele skočit a tím ho z boje na chvíli odstavit, občas vás upozorní na měnící se podmínky na bojišti, jindy zase označí nějakou blízkou věc, které byste si třeba nevšimli… Jednoduše by měl být pořád užitečný.

Tvůrci prozradili, že velkou inspirací jim byla Elizabeth z BioShock Infinite a Ellie z The Last of Us, nicméně během vývoje prostudovali řadu her s parťáky a pokusili se z nich vydestilovat to nejlepší. Kratos tak v novém God of War dostane parťáka, který by se mohl zapsat do historie herních společníků zlatým písmem.

Nejnovější články