Vývojáři Unravel vám chtějí sdělit příběh hry skrze dynamickou hudbu
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři Unravel vám chtějí sdělit příběh hry skrze dynamickou hudbu

27. 1. 2016 12:57 | Video | autor: Adam Homola |

Logická plošinovka Unravel vyjde už za dva týdny a vývojáři poodhalili poslední díl skládačky: hudbu. Unravel nebude jen o arkádovém hopsání, ale tvůrci chtějí napříč hrou vyprávět příběh. Vtip je v tom, že Unravel nebude obsahovat žádné mluvené slovo ani text. Tady pak přichází na řadu právě hudba, která má sloužit jako jeden z hlavních nástrojů vyprávění příběhu.

Vývojáři vsadili na tamní švédské hudební skladatele z prostého důvodu. Sdílí s nimi stejné kulturní pozadí, díky čemuž mohli do hry přidat trochu folkové hudby a vůbec specifických tónů, které by do ní třeba leckterý slavný hollywoodský nedokázal dostat.

Švédští skladatelé prý také rozumí tomu, co chtějí vývojáři sdělit skrze herní prostředí. To je shodou okolností také zasazeno do Švédska a jakkoliv budou hádanky především enviromentální, některé z nich mají stát a padat na hudbě.

zdroj: Archiv

"Hudba se dynamicky mění na základě toho, co se zrovna děje ve hře a pomáhá tak vyprávění příběhu a rozšiřování atmosféry. Hudbu jsme s hratelností opravdu hluboce propojili a už se těšíme, až si vše zažijete 9. února na vlastní kůži," napsal na webu hry Maritn Sahlin, šéf vývoje.

Nejnovější články