Vývojářský deníček z Extinction se věnuje akčním soubojům s obry
zdroj: tisková zpráva

Vývojářský deníček z Extinction se věnuje akčním soubojům s obry

15. 2. 2018 14:31 | Video | autor: Patrik Hajda |

Extinction po stránce příběhu připomíná Warcraft. Zemi ohrožují, pravda, trochu přerostlí orkové vystupující z portálů vedoucích kamsi do neznáma. Po stránce hratelnosti tam zase můžete najít Attack on Titan nebo Shadow of the Colossus. Taková inspirace ale rozhodně není na škodu a Extiction alespoň na záběrech vypadá zábavně, hlavně díky svižnému soubojovému systému plného komb, kterému se věnuje nejnovější video.

Kdybyste náhodou pochybovali o přítomnosti jednoho nechvalně proslulého fenoménu, pak vás úvodní věta videa okamžitě ubezpečí: „EXTINCTION NEOBSAHUJE MIKROTRANSAKCE“. Větu si lze rovněž vyložit způsobem, že vyhynutí se obejde bez mikrotransakcí, což asi také není nic proti ničemu…

Po této informaci, za niž si vývojáři zaslouží poplácat po zádech, se podíváte na čtyři minuty příběhu. Tedy, ve videu je to nazváno příběhem, ale v podstatě se všechny záběry i doprovodné průpovídky věnují soubojovému systému. To mluví za vše.

Příběh je totiž takový, že vy jste jedním z posledních borců, kteří dokáží čelit hrozbě velikosti činžáku. Hlavní náplní děje tedy bude řezání, řezání a zase řezání. Ale jestli bude soubojový systém tak elegantní ve vlastní ruce, jak se jeví na videích, pak si takový „příběh“ milerád projdu. Kromě hlavních úkolů budou k dispozici i vedlejší úkoly, ale málokdy půjde o něco jiného než vymlácení nepřátel, zachránění obyvatel a zabránění obrům ve zdevastování plně zničitelných vesnic a měst.

Tělocvikář nás na gymplu vždycky káral za to, že fotbal je hra, kde se míč kutálí po zemi, zatímco my jsme dával přednost zábavnější formě vzduchem. Stejně to vidím i v případě Extinction. S malými protivníky sice můžete bojovat na zemi, ale lepší je vynést je do vzduchu a tam si je v klidu naporcovat. V případě obrů toho ze země logicky moc nesvedete. A cestování vzduchem vypadá i časově úspornější.

Extinction si bere od spousty her něco, ale ve výsledku je poměrně svá. Sám jsem zvědavý, jestli soubojový systém stačí na to, aby celou hru utáhl. Dozvíme se to 10. dubna, kdy hra vychází na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednávky již běží.

Nejnovější články