Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr šíří lásku k Císaři pomocí bolteru a meče
zdroj: tisková zpráva

Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr šíří lásku k Císaři pomocí bolteru a meče

24. 7. 2017 15:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

A ještě jednou „čtyřicítka“. Neocore Games, kteří stojí za povedenou sérií Van Helsing, pilně pracují na svém dalším titulu Warhammer 40,000 Inquisitor – Martyr a postup v rámci vývoje alfa verze předvádí na novém videu. Když jsme naposled o hře psali, šel si koupit vstup do alfy, tedy jakási forma early accessu, ovšem jen přes oficiální stránky a ne Steam. Je vidět, že i v alfa verzi dochází k dodělávání jednotlivých prvků a především, vypadá to, že se Warhammer 40,000 možná dočká solidní novinky v žánru, který by universu měl sednout. A kdo by nechtěl utrhnout hlavu Helbrutovi?

Jistě, můžete namítnout, že Inkvizitoři jsou spíš vyšetřovatelé a nečekáte od nich takhle masivní bojové zapojení, ale Karamazov, Coteaz nebo nejnovější přírůstek Greyfax by s vámi nesouhlasili. Každopádně, ve hře vše odůvodňuje fakt, že svého Inkvizitora můžete navléknout do mnoha druhů power armoru a vyzbrojit jej prakticky čímkoliv z imperiální zbrojnice, od bolteru, přes meltu, plasmu, plamenomet, až po power sword, storm shield, obouruční chainsword či sniperku. Prostě jako ve správné diablovce.

Neocore Games navíc trochu zamíchalo s kartami a podle označení jednotlivých tříd nehrajete přímo za Inkvizitora, ale ty, kteří jsou jim v původní hře spíš k ruce. První byl představený Crusader a po něm Death Cult Assassinka. Třetí povolání ještě tvůrci nepředstavili, ale pokud budou držet tvůrci styl válečník, ranger, kouzelník, sázím na Psykera.

zdroj: Archiv

Vašimi nepřáteli budou, minimálně v alfa verzi a nejspíš i kampani plné hry především zplozenci Chaosu a jeho uctívači. Jako hlavní dva protivníci budou sloužit Nurgleho démoni a legie Word Bearers a jejich odpadličtí přisluhovači z řad lidí. Později se k nim přidá povstalecká milice a Abaddonova Black Legion. V plné verzi hry pak budou ještě tři další, doposud neoznámené frakce.

Ve hře bude i kooperace pro čtyři hráče a vedlejší činnosti jako správa vaší pevnosti, kterou si budete moci s dalšími hráči napadat. Původně se plánovalo, že by plná verze mohla vyjít v třetím čtvrtletí letošního roku na PC, PS4 a Xbox One, ovšem podle nových plánů se teprve v září dostane alfa do fáze 3.0, takže bych vydání očekával nejdřív začátkem příštího roku.

Nejnovější články