We Happy Few nakonec bude mít pořádný příběh a tři hlavní postavy
zdroj: tisková zpráva

We Happy Few nakonec bude mít pořádný příběh a tři hlavní postavy

16. 7. 2018 14:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

Z kraje roku se tvůrci z Compulsion Games rozhodli pozastavit přísun nových hráčů do rozpracované verze hry We Happy Few. Důvody byly dva – jednak mnoho stížností na přemrštěné zdražení hry (z 30 na 50 eur) a jednak rozhodnutí zásadně ji překopat. Tvůrci se tak nemuseli posledního půl roku zaobírat s různými předběžnými verzemi a mohli se plně soustředit na finální podobu. Ta se teď – měsíc před vydáním – prezentuje výživným trailerem.

Hlavní změnou oproti verzi v early accessu je důraz na příběh. Ten dříve sice nechyběl, ale hra vsázela spíš na otevřený svět, crafting a survival. Tyto prvky nadále zůstávají, ale jsou konečně podepřeny kořeny vyprávění. Celkem prožijete tři příběhy s třemi hratelnými postavami.

Hru odstartujete v roli Arthura (1. obrázek pod článkem), který si jednoho dne nevezme pilulku štěstí a celý život se mu obrátí na ruby. Tedy na původní, normální stranu. Arthur se chce za každou cenu dostat z ostrova Wellington Wells a setkat se se svým zapomenutým bratrem Percym, kterého opustil během německé okupace. Díky tomuto snažení potká zbylé protagonisty Sally a Ollieho.

zdroj: Archiv

Zatímco s Arthurem můžete vyrazit do davu nepřátel vybaveni po domácku upravenou elektrifikovanou tyčí nebo se tiše krčit za jejich zády, křehounká vědkyně Sally (obrázek výše) se musí spolehnout jen na druhou možnost. S likvidací nepřátel ji ale pomůže znalost chemikálií, nebojácnost jehel a přirozená svůdnost.

Ollie (2. obrázek pod článkem) je pak druhým extrémem. Jakožto vysloužilí voják preferuje násilnou cestu. Nikdo ho nemá rád a on sám nemá rád nikoho, takže mu tento přístup nedělá žádný problém. Jeho role se do hry uvede stejnou misí, kterou jste již odehráli za Arthura. Tuto část příběhu tak uvidíte ze dvou různých perspektiv.

We Happy Few vychází 10. srpna na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra dorazí ve dvou edicích – standardní za plnou cenu 60 dolarů (tisková zpráva uvádí i 70 eur, ale doufejme, že je to překlep) a deluxe za 80 dolarů se season passem. Zvlášť si můžete přikoupit ještě balíček herních rekvizit z oficiálních stránek.

We Happy Few zdroj: tisková zpráva

We Happy Few zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články