WH40K: Inquisitor – Martyr představuje posledního hrdinu Primaris Psykera
zdroj: tisková zpráva

WH40K: Inquisitor – Martyr představuje posledního hrdinu Primaris Psykera

16. 1. 2018 10:12 | Video | autor: Aleš Smutný |

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr se aktuálně nachází ve fázi early accessu a už několikrát jsem zmiňoval, že jde o „poctivý“ early access, což znamená, že je to teprve rozpracovaná hra. A tak můžete čekat spoustu bugů a nedodělků. Společně s novým updatem a wipem postav tvůrci z Neocore Games představili i posledního hrdinu. Jde o Primaris Psyker Inkvizitora a tedy místní obdobu „mága“ doplňujícího předešlého „válečníka“ (Crusader) a „lučištníka“ (Assassin).

Stejně jako v případě Crusadera a Assassina se bude za Psykera hrát úplně jinak. Je vybavený jen lehkou zbrojí a v boji používá psychické schopnosti a zbraně napájené právě schopností jejich mysli. Práce s Immateriem ale nese svá rizika – Psyker za využívání psychických schopností dostává postihy a může i nechtěně otevřít warpové anomálie.

Na výběr bude ze tří specializací, které se liší základní schopností vázanou na jejich zbroj. Aetherwalker se dokáže teleportovat na krátké vzdálenosti, Empyreanista má na sobě prastarou zbroj využívající xenos technologie, díky nimž dokáže na chvíli zastavit čas a Scryer má oblek, který mu umožní průzkum pomocí vyslání svého nehmotného ducha. Takže by vás s ním nemělo moc věcí překvapit.

zdroj: Archiv

Neocore Games doprovodili toto představení i krátkým filmečkem. Jsem vážně zvědavý na to, jak se bude za Primaris Psykera hrát, protože Crusader a Assassin se od sebe radikálně liší (a za křehkou vražedkyni jsem neustále umíral). Představa, že kolem sebe chrlí jeden psychický útok za druhým a warpové anomálie trhají realitu na kusy – a s ní i snad vaše nepřátele – nezní špatně. Tedy dokud z nich nevyběhne něco opravdu ošklivého.

Doporučuji také přečíst seznam změn v early access verzi. Hlavní novinkou je přidání první kapitoly kampaně, která zároveň slouží jako tutorial a také důkaz, že se na hře pilně pracuje. Hra by mohla vyjít v rámci několika měsíců, ale tvůrci nechtějí nic uspěchat.

Nejnovější články