Wolfenstein II: The New Colossus představuje život v nacisty okupovaných Spojených státech
zdroj: tisková zpráva

Wolfenstein II: The New Colossus představuje život v nacisty okupovaných Spojených státech

14. 7. 2017 14:12 | Video | autor: Patrik Hajda |

Kdo ví, jak by vypadal svět, kdyby druhou světovou válku vyhrála strana osy. O přibližnou podobu alternativní historie se již v roce 1962 postaral spisovatel Philip K. Dick, který ve svém díle Muž z vysokého zámku ztvárnil Spojené státy rozdělené mezi vládu nacistů a Japonců. Kniha se před dvěma lety dočkala dost slušné televizní adaptace čítající již dvě série. Nový hraný filmeček z Wolfenstein II: The New Colossus ukazuje, jak v takové alternativní historii funguje zábavní průmysl.

Pokud se těšíte na nové záběry ze hry, pak vás musím rovnou zklamat. Akční nářez má ve videu vymezených pouhopouhých patnáct vteřin, které jsou navíc vyplněny již dobře známými scénkami z původního traileru, který se světu představil na letošní výstavě E3.

Video se totiž soustředí na americkou televizní soutěž German… or Else!, jejíž úryvek jste taktéž mohli zahlédnout v již zmiňovaném traileru. Zábavní show sleduje dva soutěžící za pultíkem s body získanými z předchozích dvou kol soutěže. V podstatě se to tváří jako běžná televizní soutěž, která baví diváky i dnes. Jen její náplň je trochu neobvyklá.

zdroj: Archiv

Protože jde o nacisty okupované USA, hlavním posláním pořadu je naučit Američany německy skrze zastrašující věty. Soutěžící musí v anglické větě nejprve najít podstatné jméno a pak ho přeložit do německého jazyka. Jak už to tak bývá, jednomu soutěžícímu to jde mnohem lépe, než druhému. Nebohá Linda tak ze soutěže vypadává kvůli tak jednoduchému slovnímu spojení „maximální povolená rychlost“ – „Geschwindigkeitsbegrenzung“.

Těžko říct, zda je pro vítěze připravena nějaká hmotná odměna, nebo zda má být rád, že je na živu. Lindu totiž odvádějí černé uniformy s červenými pásky na „čtyřtýdenní přeučení“, pod čímž si můžete představit cokoliv. Wolfenstein II: The New Colossus vychází 27. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články