Yooka-Laylee půjde na znovuhratelnost přes alternativní stavy úrovní
zdroj: tisková zpráva

Yooka-Laylee půjde na znovuhratelnost přes alternativní stavy úrovní

23. 7. 2019 11:30 | Video | autor: Adam Homola |

Znovu a lépe, dalo by se říct. Dvojice zvířátek Yooka-Laylee debutovala v roce 2017 v lehce nadprůměrné 3D plošinovce, přičemž v roce letošním si dají reparát. Yooka-Laylee and the Impossible Lair bude jiná, a především často se měnící hra.

Na rozdíl od původní hry půjde o plošinovku s hratelností ve stylu starých 2D hopsaček, alespoň do určité míry. Hra bude samozřejmě pořád ve 3D, nicméně na úplně nebo alespoň částečně otevřený svět můžeme, zdá se, zapomenout. Svobodu pohybu střídají pečlivě navržené úrovně, které vás budou posílat z jedné strany obrazovky na druhou.

Vtip je v tom, že během (nebo i po) pobíhání po úrovních můžete něco udělat a tím změnit stav daného levelu – například celou úroveň zaplavit vodou, nebo ji naopak “provzdušnit” a nechat se unášet větrem nahoru. Jiné úrovně zase budete moct otočit vzhůru nohama, nechat je zamrznout, nebo do nich pustit elektřinu a tím aktivovat různé dříve neaktivní věci.

Díky tomu tak dostanete šanci dosáhnout na věci a místa, která byla za předchozího stavu úrovně nedostupná, čímž se do hry tak trochu vkrádají prvky metroidvanie.

Ostatně na přiloženém video můžete systém alternativních stavů jednotlivých úrovní vidět v pohybu a posoudit sami. Uvidíte například i to, jak do stavu úrovní promlouvají vaše činy v overworldu.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair ještě přesné datum vydání nemá, ale hry se dočkáme letos, a to na PC, PlayStation 4, Switch a Xbox One.

zdroj: Cinemart

Nejnovější články