YouTube zaplavily záběry ze zrušené akční adventury StarCraft: Ghost
zdroj: tisková zpráva

YouTube zaplavily záběry ze zrušené akční adventury StarCraft: Ghost

17. 2. 2020 10:45 | Video | autor: Patrik Hajda |

Letos tomu bude 18 let od oznámení akční adventury StarCraft: Ghost, která vycházela ze světa realtimové strategie StarCraft. Její trnitá cesta vývojem nakonec neskončila úspěšným vydáním a zajímavá odbočka milovaného světa měla navždy zůstat v uzamčeném šuplíku kdesi v kancelářích Blizzardu. Nyní ale existuje šance, že si ji všichni zahrajeme neoficiální cestou.

StarCraft: Ghost byl ve vývoji minimálně čtyři roky, přičemž se na něm vystřídalo několik studií, než Blizzard jeho vývoj pozastavil v roce 2006. Ale chtělo to dalších osm let napjatého očekávání, než přišlo oficiální vyjádření prezidenta společnosti Mikea Morhaimea o definitivním zrušení projektu.

V uplynulých dnech se ovšem kdosi zakrytý anonymitou dostal k dev kitu prvního Xboxu, na kterém nechyběl build StarCraft: Ghost. A nové záběry z hraní hry, která působí dojmem velmi pokročilého vývoje, jsou na světě.

Na desítkách minut videí okolo textu můžete vidět něco, co už nikdo nikdy vidět neměl. Hlavní hrdinka Nova pobíhá po sevřených úrovních, šplhá na vyvýšená místa, plíží se, tedy když zrovna nestřílí po všem mimozemském, co ji chce zabít.

Okem dnešního hráče to nevypadá zrovna originálně a popravdě ani v půlce minulé dekády by už nešlo o bůhvíjaký zázrak, což mohlo být důvodem zrušení hry. Dvě delší videa se tváří, že vycházejí ze stejného buildu, který nabízí dvě mise Sabotage a Scattered Forces, ale existuje ještě třetí, krátké video, které zachycuje spuštění hry s označením „Release“, kde nabídka misí čítá šest položek.

Zatím si musíte vystačit s videi, která sice z YouTube rychle mizí, ale jsou opětovně nahrávaná někým jiným, takže zkoušejte případně hledat. Teď už záleží na majiteli dev kitu, zda nechá build hry uniknout na internet, aby si ho mohli díky emulátoru vyzkoušet všichni.

Nejnovější články