Záběry z Dying Light: Bad Blood ukazují miniaturní zombícký battle royale pro šest hráčů
zdroj: tisková zpráva

Záběry z Dying Light: Bad Blood ukazují miniaturní zombícký battle royale pro šest hráčů

26. 3. 2018 11:24 | Video | autor: Václav Pecháček |

Honem všichni naskočte na vlak, než ujede za kopečky! Mašinka s názvem battle royale na nikoho nečeká, a svou příležitost chytil za pačesy už i zombícký parkour Dying Light s rozšířením Bad Blood, i když je pravda, že ho okořenil prvky připomínajícími Hunt: Showdown, takže rozhodně nečekejte nějaký klon PUBG. Server IGN přišel s desetiminutovými záběry z hraní pre-alfa verze, pomocí nichž si můžete udělat celkem slušnou představu o tom, co vás ještě letos čeká.

Základem je hektická kombinace PvP a PvE. Šestice hráčů je shozena do města zamořeného zombíky a musí rychle prohledávat skříně a další úkryty, aby si obstarala potřebné vybavení. Po barácích se povalují nože, kosy, luky a další relativně primitivní zbraně, ale proti tupým mrtvým to docela stačí. Jen co se hráči dostatečně vybaví, musí vyrazit hledat velké zlé nemrtváky a zabít přitom každého hráče, který se jim připlete do cesty.

Klíčem jsou takzvané „vzorky“, které získáte zničením silných AI nepřátel, případně je můžete sebrat padlému sokovi, co už si předtím nějaké sám nasyslil. Důvod je jednoduchý – vrtulník odnese do bezpečí jen jediného hráče a nepřijme na palubu nikoho, kdo nenasbíral dostatečný počet vzorků.

Otevírají se tak různé strategie. Můžete bleskurychle vyzabíjet potřebné zombíky a naskočit do vrtulníku dřív, než si ostatní uvědomí, co se děje. Nebo svůj čas radši věnujete nacházení pořádného lootu a pak si pěkně počkáte na prvního naivku, který si to s kapsou plnou vzorků štráduje k helikoptéře. Jen je problém, že vzorky vám zároveň zvyšují úroveň, a tedy i zdraví a udílené poškození. Aspoň něco byste tím pádem nasbírat měli.

Na ranou verzi hry mi ukázka přijde hezky vyladěná a rozhodně demonstruje potenciál pro zběsilé honičky, brutální bitky muže proti muži a napětí typické pro battle royale. Přece nechcete ztratit poslední čtvrthodinu života a prohrát krok předtím, než naskočíte na palubu! O to tísnivější budou závěrečné minuty, kdy se všichni přeživší ženou za záchranou.

Pokud se vám nechce čekat na neurčité letošní datum vydání, můžete se na oficiálních stránkách zapsat do globálního playtestu. Ten bude limitovaný na Steam, ale dá se předpokládat, že finální verze se objeví i na PlayStation 4 a Xbox One. Bad Blood je samostatné rozšíření nezávislé na sérii DLC zdarma, o nichž jsme psali dřív, takže uvidíme, zda na něj vývojáři nalepí cenovku, nebo se rozhodnou jít cestou free-to-play.

Nejnovější články