Záběry z EA Sports UFC dva týdny před vydáním působí nepřesvědčivě
zdroj: tisková zpráva

Záběry z EA Sports UFC dva týdny před vydáním působí nepřesvědčivě

3. 6. 2014 12:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

EA Sports UFC jsme doposud mnoho pozornosti nevěnovali. Zčásti proto, že publikum pro MMA scénu je u nás asi stejně velké, jako publikum pro rugby, zčásti protože v redakci mnoho odborníků na MMA nemáme. Rozhodně mezi ně nepatřím, jelikož mě klecové zápasy netáhnou stejně jako třeba K-1 (ale to je otázka vkusu a preferencí). Za dva týdny ovšem EA Sports UFC vychází, ode dneška je na XBLA a PSN k dispozici demo a tvůrci hru navíc připomínají videem ze dvou zápasů.

Následující video není oficiální materiál, je docela možné, že jde o starší build hry. Doufám v to, protože záběry nepůsobí nejlépe. Po vizuální stránce EA Sports UFC nevypadá špatně, ale jen do chvíle, kdy se do sebe zápasníci pustí. Napojování úderů vypadá podivně a nerealisticky, a když sledujete první KO, pohyb hlavy odpovídá zlomenému vazu.

zdroj: Archiv

Občas také projede končetina končetinou a celkový dojem ze zápasu je takový... umělý. Když se podívám zpět, tak třeba série Fight Night se i na minulé generaci konzolí dokázala přiblížit autentickému pocitu z boxu. Naproti tomu záběry z PS4 verze EA Sports UFC příliš autenticky nevypadají. 

Jak jsem navíc pochopil, rozhodčí se také nechová příliš reálně, což vzhledem k tomu, jak se hra snaží přiblížit reálným zápasům včetně pózování před nimi, výslednému efektu škodí.

Na druhou stranu se mi líbí naznačené možnosti poškození jednotlivých částí těla, což signalizuje figurína každého zápasníka dole v rohu. Možná, že tvůrci v novější verzi vychytali všechny otravné mušky, ale nejsem si jistý, zda dokázali změnit stylu zpracování zápasů.

Chápu ale, že MMA je na herní zpracování kvůli využití většího množství technik, pák a boji na zemi mnohem náročnější, než třeba zmíněný box. Jak to všechno dopadlo se dozvíme 17. června, kdy vyjde hra na PlayStation 4 a Xbox One. Demo si ale můžete vyzkoušet už dnes, potažmo zítra v případě PS verze.

Nejnovější články