Záběry z upírského RPG Vampyr ukazují pátrání po vrahovi v chřipkou nakaženém Londýně
zdroj: tisková zpráva

Záběry z upírského RPG Vampyr ukazují pátrání po vrahovi v chřipkou nakaženém Londýně

14. 6. 2017 16:00 | Video | autor: Václav Pecháček |

Ve studiu Dontnod, zodpovědném za adventuru Life is Strange i její chystaný prequel, si rozhodně vědí rady s vyprávěním příběhu. Jejich upíří dobrodružství Vampyr si na něm zakládá, jak ukazují desetiminutové záběry z hraní. Hlavní hrdina, doktor Jonathan Reid, se v temném Londýně musí potýkat spíš s těžkými morálními rozhodnutími než s extravagantními komby. Jonathan je totiž upír, a přestože je „hodný“, sem tam musí někoho vysát. Jenže koho? To je, oč tu běží.

Jonathan se v ukázce vydává pátrat po jednom zbožném muži, pilíři komunity, a dost možná také brutálním vrahovi. Aby se k němu dostal, musí se prodrat nebezpečnými ulicemi Londýna roku 1918. V tomhle polootevřeném světě se nad hlavami přeživších první světové války vznáší nejen přízrak španělské chřipky, ale také krutý boj mezi upíry a jejich lovci, takže Jonathan bude mít o zábavu postaráno. Zvlášť když na hodného krvesaje se obě frakce dívají skrz prsty.

Altruismus našeho hlavního hrdiny ovšem má své meze. Každý vampýr potřebuje pít, a to platí i pro Jonathana. Pokud si nezajistí dostatečný přísun krve, pak zeslábne a nebude mít šanci zachránit město. Ale koho vysát? Že by snad přátelského, naivního hospodského, který vám sice nikdy nic neudělal, ale také nejspíš nebude nikomu chybět? Nebo radši zaboříte zubiska do nebezpečného „zbožného muže“ a odsoudíte lidi, kteří na něm byli závislí, k utrpení?

zdroj: Vlastní

Vzhledem k tomu, že na E3 byly prezentované záběry z alfaverze, musíte počítat s nepříliš dokonalými obličejovými animacemi. Herecké výkony mi však přijdou sympaticky pohřební, a samotný scénář – ač místy poněkud nesrozumitelný – také má něco do sebe. Nejzvláštněji tak na mě ve videu působí podivně statický boj, při němž si Jonathan vykračuje jak na procházce, zatímco to do něj nepřátelé perou samopalem a plamenometem.

Jak to s Jonathanem Reidem a potažmo celým Londýnem dopadne, to se dozvíte v listopadu letošního roku, kdy Vampyr vyjde na PC. Brzy také čekejte dojmy ze hry přímo z Los Angeles.

Nejnovější články