Záběry ze zrušené 1666: Amsterdam připomínají Assassin's Creed s magií
zdroj: tisková zpráva

Záběry ze zrušené 1666: Amsterdam připomínají Assassin's Creed s magií

2. 5. 2016 13:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak jsme vás informovali, Patrice Désilets, jeden z hlavních tvůrců Assassin's Creedu získal práva na hru 1666: Amsterdam, o která se s Ubisoftem (který hru získal po krachu THQ) dlouho soudil. V té době už byla hra v Ubisoftu uložená k ledu a sám Désilets se po mimosoudním vyrovnání nechal slyšet, že teď s jejím vývojem pokračovat nebude, protože pracuje na Ancestors: The Humankind Odyssey. Nově se objevilo video z původní prezentace hry a jak jsme minule spekulovali, 1666 se silně podobala městské akci ve stylu Assassin's Creedu, ovšem s pořádnou příměsí magie a satanismu.

Jak se zdá, hlavní hrdina by nebyl vůbec hrdina. Tématem hry je, že by vaše postava byla "horší, než ďábel" a schopnosti, které mu propůjčuje jeho vraní hůl bývaly asociovány s čarodějnictvím a uctíváním Satana. Na videu je vidět, jak se může měnit v černou kočku, krysu a nebo vyčarovat pekelný oheň. I z obrázku, který můžete vidět výše je jasné, že tenhle chlapík nevypadá jako velký klaďas.

Z videa je zřejmé, že hra tehdy vznikala na X360 a PS3 a šlo teprve o jeden z prvních buildů v enginu hry, takže kvalita grafiky není nejlepší, ale i tak má 1666: Amsterdam celkem unikátní atmosféru. Ať už jde o přelet vrány nad přístavem plným lodí a nebo plavbu po kanálech a unikátní zasazení do země, která přijala kalvinistickou reformu se vším všudy. Navíc, antihrdina v hlavní roli působí vždy atraktivně a systém výměny „náplně“ hole a možnost transformace ve zvířata a čarování působí dostatečně neotřele.

Ani to ale hru nezachránilo a my nyní máme jen pramalou naději, že se k ní Désilets v dohledné době vrátí. Celý vývoj by musel začínat od píky a je otázka, zda jeho studio Panache Digital Games má prostředky, aby jen začalo produkci podobného titulu.

Nejnovější články