Zajímavý pohled za oponu vývoje remaku Resident Evil
zdroj: tisková zpráva

Zajímavý pohled za oponu vývoje remaku Resident Evil

13. 10. 2014 12:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

První pohled na grafické zpracování i herní mechanismy remaku první Resident Evil hry nabídla dvojice videí už minulý týden - na záběrech se producírovali Chris Redfield i Jill Valentine a nejeden fanoušek původní trilogie musel nostalgicky povzdechnout. Aby však bylo opravdu jasné, v čem se nová verze Resident Evil liší od Gamecube verze, respektive jaké technologie tvůrci používali tehdy a dnes, aby hra vypadala co nejlépe, natočil producent Jošiaki Hirabajaši následující video.

Zpracování ukázkových lokací, třeba vstupní haly, je v remaku opravdu o krok před stále pohledným Gamecube originálem. Pořád jde sice o 2D pozadí, přes které tvůrci naskládali různé vrstvy efektů, ale výsledek působí i na dnešní dobu uspokojivě. Hlavně ale upravené zpracování zachovává atmosféru tísně a napětí, což je nejdůležitější.

Jako kdyby citlivé úpravy grafického zpracování oživily vzpomínky na originál, které má většina z nás uložené někde hluboko v paměti, samozřejmě potažené růžovým plátnem nostalgie. Jestli jde o nostalgii nebo původní hra pořád vypadá tak dobře, jak si člověk pamatuje, už ale není potřeba řešit. Resident Evil remake totiž nabídne původní hratelnost i neupravené herní prvky, jen v moderní grafice, která se nemá v porovnání s konkurencí zač stydět. A nedá se říci, že by na tom všechny remaky byly podobně dobře...

zdroj: Archiv

Nejnovější články