Zameditujte si s Assassin’s Creed Origins v písečném snu z nového traileru
zdroj: tisková zpráva

Zameditujte si s Assassin’s Creed Origins v písečném snu z nového traileru

2. 10. 2017 15:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už jen měsíc zbývá do vydání Assassin’s Creed Origins a hra se připomíná novým a audiovizuálně opravdu povedeným trailerem, který pracuje s tematikou pomíjivosti a písku. Ze samotné hry nic neuvidíte, ale samotný filmeček je velmi příjemný svou melancholickou a až depresivní atmosférou. Ostatně, Origins nejspíše ukáže začátek války Asasínů s Templáři (kteří se tak ovšem ještě nejmenují) a samotný Bayek přihlíží konci svého posvátného řádu.

Z toho, co jsem měl možnost hrát i vidět, má Origins opravdu nejblíže k pirátskému dílu Black Flag, vždyť na něm pracují stejné týmy. Jen tam, kde barvami Karibiku byly modrá a zelená, tady jsou to žlutá a zlatá. I otevřený svět starověkého Egypta ve mně vyvolával podobně příjemný pocit svobody jako Black Flag, kde se podařilo do celkového stylu hratelnosti dobře zakomponovat přírodu a tak ani nechyběla opravdu výrazná městská zástavba.

Jediné, z čeho mám aktuálně obavy, je samotný Bayek. Jak z trailerů, tak samotných videí prostě nepůsobí nějak zajímavě. Edward byl zábavná postava, která stavěla na hlavu zaběhlé motivy v asasínském kánonu a do paměti se mi s Eziem zapsal snad nejvíc z už docela početné řádky hrdinů série. Na Bayekovi zatím nemůžu nic najít, nějaký výrazný osobnostní rys a trochu mě straší, že podobný pocit jsem měl z Connora, který rozhodně soutěže popularity nevyhrává. Je ale zase pravda, že jsem měl možnost hrát jen sandboxové pasáže, bez větších příběhových segementů. 

zdroj: Vlastní

Assassin’s Creed Origins vyjde 27. října na PC? PS4 a Xbox One.

Nejnovější články