Zběsilá arkáda Nex Machina vám způsobí epilepsii i v kooperaci
zdroj: tisková zpráva

Zběsilá arkáda Nex Machina vám způsobí epilepsii i v kooperaci

22. 5. 2017 14:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Za měsíc vyjde další akční arkáda od studia Housemarque (ovšem ve spolupráci s Eugenem Jarvisem), které má na kontě třeba Resogun nebo Alienation. Jmenuje se Nex Machina a jak byste čekali, barvami a vizuálními efekty to v ní jen hýří. Pokud máte sklony k epilepsii, dejte ruce pryč. Potěšující je ovšem zpráva, že můžete udělat zdravotní průzkum i u svých kamarádů, protože tuhle zběsilou střílečku půjde hrát i v lokální kooperaci.

Jak naznačuje nový trailer, nejsem si vůbec jistý, co při hře dvou hráčů na obrazovce uvidíte, ale to nebyl problém ani u takové Broforce. Naopak, totální chaos a z něj pramenící opakovaná smrt jednoho z hráčů spíš zábavě prospívá. I když Nex Machina nebude příběhově tak odlehčená a nejspíš i obtížnost vám dá zatopit, kooperace většinou zajistí, že se u hry dost nasmějete.

Obsahově je hra celkem jednoduchá. Procházíte sérií místností, kde se na vás ženou vlny nepřátelských robotů, a vy se kromě vlastního přežití musíte postarat o záchranu lidí, kteří se tu nachází. V boji využíváte různé zbraně a dodatečné power-upy, které po cestě sbíráte a jejich výsledkem bude ještě větší masakr a chaos na obrazovce. Celkem tu najdete pět světů, do kterých se rozdělí víc než stovka úrovní.

zdroj: Archiv

Housemarque se po delší době vrací z PlayStationů i na PC. Nex Machina totiž vyjde kromě PS4 také na PC (viz doporučenou HW sestavu) a to 20. června.

Nejnovější články