Zítřejší vydání Resident Evil 2 se připomíná trailerem
zdroj: tisková zpráva

Zítřejší vydání Resident Evil 2 se připomíná trailerem

24. 1. 2019 13:09 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Lednové herní sucho prořízl svěží zápach hniloby. Remake Resident Evil 2 ve světě sbírá samá vynikající hodnocení, oficiálně vychází zítra, kdy se také dočkáte naší recenze, ale už teď víme, že je rozhodně na co se těšit. I čerstvý trailer má výbornou atmosféru a zdá se, že se Capcomu povedlo věrně zreplikovat kouzlo původní hry a zároveň přijít s nějakými novými kousky.

O základních změnách, ale i věrnosti originálu se včera rozpovídal David Ryneš ve Fight Clubu, takže pokud vás zajímá, kterých legendárních mutantů si užijete a o které naopak přijdete, odkážu vás tam. Jisté ovšem je, že „nový“ Resident Evil 2 je o něco delší než ten původní. Dohrání originálu trvalo asi pět hodin, na jeden průchod remakem si jich vyhraďte osm až deset.

Po prvním dohrání s policajtem Leonem si to můžete střihnout ještě jednou se studentkou Claire. Hra je navíc prošpikovaná výzvami s různými podmínkami a časovými limity, takže ji vlastně máte důvod hrát i po tom druhém dohrání.

zdroj: Archiv

Později po vydání přibude také nějaký nový obsah. Jako první dorazí mód The Ghost Survivors o další trojici přeživších v Raccoon City. Dozvíte se něco o Robertu Kendovi, majiteli obchodu se zbraněmi, o bezejmenném členovi elitní jednotky Umbrella Security Service a o dceři starosty Michaela Warrena, která má kromě zombíků také problém s místní policií.

Mimo příběhu budou v tomhle módu i nějaké scénáře s dílem náhody, z méně pozitivních zpráv pak bude zřejmě obsahovat i mikrotransakce, což naznačuje obchod, kde budete moct utrácet herní měnu. Později v březnu si pak zdarma stáhnete skiny pro Leona a Claire z původního Resident Evil 2, tedy s nízkým počtem polygonů. Vzhledem k tomu, že původní Leon nemá ten ošklivý ďolíček na bradě, rozhodně o něm popřemýšlím.

Z kuloárů navíc v prosinci prosákly zprávy, že se v Capcomu pracuje na plnohodnotném osmém díle téhle hororové série, ale také na remaku Resident Evil 3. Než se tyhle drby potvrdí, můžete se do Raccoon City zatím vrátit alespoň tímhle způsobem. Remake Resident Evil 2 vychází zítra pro PlayStation 4, PC a Xbox One.

Nejnovější články