Zmrzlá bojiště Valkyria Chronicles 4 jsou plná granátů a umírajících vojáků
zdroj: tisková zpráva

Zmrzlá bojiště Valkyria Chronicles 4 jsou plná granátů a umírajících vojáků

23. 8. 2018 12:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

Co je nového ve Valkyria Chronicles 4? Na tuhle otázku velmi pěkně odpovídá další trailer, který vám ukáže všechno: nová rozličná prostředí, granáty, před jejichž výbuchy utíkáte jako vojáci v Bratrstvu neohrožených, obří lodní kanóny, co vám v zoufalé situaci vyčistí cestu, a když se všechno pokazí, tak taky nové možnosti, co dělat těsně před smrtí.

Ve svém věrném tanku se projedete krásným zeleným venkovem, zalidněnými městy, sněžnými pláněmi i ledovou pustinou, a tam všude po vás budou střílet imperiální síly odhodlané zastavit poslední ofenzivu Federace. Díky svým taktickým schopnostem a věrné eskadře vojáků však jejich nástrahy jistě překonáte.

zdroj: Archiv

Utíkání před padajícími granáty vážně působí jako scéna z nějakého akčního filmu, ale zároveň to znamená, že v určitých situacích nebudete mít tolik prostoru pro přemýšlení a opatrný postup. Když vám padají na hlavu výbušné dárečky, musíte běžet, nezastavovat se ani za nic a pokusit se zdroj explozivního překvapení co nejdřív zlikvidovat.

Vaše jednotka má ovšem k dispozici své vlastní granátníky, a i když jim trvá hodně dlouhou dobu, než rozloží svůj nástroj smrti, následný efekt za to stojí. A to samé by se dalo říct o ultimátní podpůrné zbrani celé kampaně, obřím lodním kanónům plavidla Centurion.

Když dojde k nejhoršímu a někdo z vašich vojáků padne zasažený k zemi, dostanete na výběr ze dvou možností. Zraněný buď povzbudí okolní kolegy závěrečným vzdorným výkřikem a upadne do bezvědomí, nebo sebere poslední síly, vstane a na jedno kolo je z něj nezranitelná mašina smrti. Potom ovšem taktéž lehne. Pokud bezvědomého nezachráníte do tří kol medikem, je navždy po něm.

Vypuknutí bojů je už nedaleko. Valkyria Chronicles 4 vyjde za měsíc, 25. září, na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články