Zombie Army 4: Dead War obohatí sérii o nové nepřátele a RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Zombie Army 4: Dead War obohatí sérii o nové nepřátele a RPG prvky

18. 6. 2019 11:01 | Video | autor: Patrik Hajda |

Studio Rebellion se po letech vrací ke své akční sérii Zombie Army, které nadělí už čtvrtý díl. Ten dozná spousty změn a novinek, čímž se hra přiblíží k realisticky pojaté střílečce Sniper Elite 4 od stejného studia. Očekávejte hordy zombií, neustávající akci, mraky výbuchů, a samozřejmě nemohou chybět rentgenové průstřely.

Zombie Army 4: Dead War vás vezme do rozhodně ne malebné Itálie, kde navštívíte Milán, Benátky a další známá města. I když to s Hitlerem po událostech předchozí trilogie nevypadalo moc růžově, ten zmetek zase přežil a vrací se s ještě děsivější hordou mrtvol.

Většina zombií se jen šourá, ale na scénu se vracejí například sprintující sebevražedné zombie a objeví se i několik nových včetně přerostlého nacisty s plamenometem. Novým hrozbám budete čelit s novými hračkami – vaše postavy si postupně odemykají nové perky (na sklonku života je oživí zabití několika zombií, dokáží nést kulomet), vylepšují zbraně (třeba elektrickými projektily) a aktivují různé ultimátní schopnosti se zbraněmi na blízko i dálku.

zdroj: Archiv

Mezi archetypy postav nechybí snajpr, který kontroluje situaci z dálky, odpaluje výbušniny a spouští mnohé pasti. Další třídy už se soustředí na agresivnější boj s automatickými zbraněmi, brokovnicemi, zbraněmi na blízko a tak dále.

Hře nechybí krev, střeva a s nimi spojené záběry. Zpomalený záběr na kulku prolétající shnilým mozkem je samozřejmostí, ale nově se k němu přidává i zpomalený záběr na exploze a trhající se těla. Nepřátele, kteří přišli o nohy, ale ne o svůj druhý život, se k vám budou plazit. Nemusíte na ně plácat náboje, stačí jim uspokojivě rozšlápnout hlavu.

zdroj: Archiv

Příběhovou kampaň Zombie Army 4: Dead War můžete celou odehrát sami nebo v kooperaci až čtyř hráčů, kteří se k vám mohou kdykoliv připojit, budete-li tedy chtít. Hra vyjde zkraje příštího roku na PlayStationu 4, Xboxu One a Epic Game Storu v případě PC.

Nejnovější články