#WarGames

#WarGames

Články

WarGames, nová experminetální hra od tvůrce Her Story, je tady

Také jste se dívali na Her Story jako na nečekané zjevení, které prostým nápadem dokáže strhnout na hodiny? Sam Barlow, který za touhle hrou stojí včera vydal svou novou hru, která nese jméno WarGames, je o něčem úplně jiném a vlastně se hraje úplně jinak. Plus vlastně nevyšla celá, ale teprve její „první sezóna“. WarGames je totiž další Barlowův pokus s překlenováním mediálních žánrů, a tak má, na rozdíl od Her Story, podobu spíše interaktivního filmu. Jenže, tak jednoduché to není.

Příběh WarGames od tvůrce Her Story se změní podle toho, kterou postavu budete pozorovat

O WarGames, hraném interaktivním seriálu od Sama Barlowa, tvůrce pozoruhodné Her Story, jsme toho až dosud moc nevěděli. Adam ve svém článku vysvětlil, že projekt je inspirovaný osmdesátkovým filmem stejného jména, ale herní mechaniky byly ve hvězdách. Teď se však Barlow zakecal s The Verge a prozradil, že hlavní možností interakce bude volba, na jakou obrazovku se v danou chvíli budete dívat.

Tvůrce Her Story připravuje herní verzi kultovního filmu WarGames

Nedivil bych se, kdyby většina dnešních hráčů neznala starý „herní film“ WarGames (Válečné hry), ve kterém mladík díky hře napojené na vládní počítač málem rozpoutá 3. světovou válku. Na tři Oscary nominovaný sci-fi thriller z roku 1983 od Johna Badhama se teď, více jak třicet let po premiéře, dočká své herní reimaginace. Záměrně nechci říkat adaptace, protože Sam Barlow, tvůrce úspěšné Her Story, jde na herní zpracování WarGames tak nějak od lesa.
Hodnocení
GAMES.cz
3/10
Datum recenze:
18. dubna 2018
Recenze