Wasteland

Wasteland

Články

Vyšel remaster původního Wastelandu z roku 1988

Praotec všech Falloutů zvaný Wasteland před dvěma roky oslavil své třicátiny. Málokdo asi čekal, že se postapokalyptické RPG časem vrátí v podobě solidního pokračování, a nejen jednoho. A ještě méně pravděpodobně se mohl jevit remaster či remake původní hry. Ale studio inXile Entertainment se zjevně před ničím nezastaví a Wasteland Remastered už okupuje virtuální poličky obchodů.

Remaster prvního Wastelandu vyjde už za měsíc

Studio Interplay Entertainment dalo světu dodnes populární sérii Fallout, ale ještě deset let před jejím první dílem to samé studio vytvořilo hru Wasteland, která byla posléze inspirací a duchovním předchůdcem Falloutu. Nyní, o 32 let později se naskytne možnost vrátit se do úplně původní pustiny v omlazené verzi Wasteland Remastered.

Wasteland aneb vše, co jste chtěli vědět o předchůdci Falloutu

Fallout, Baldur's Gate, Icewind Dale, Arcanum, Temple of Elemental Evil, Planescape: Torment. Vítejte na palubě expresu po stopách fenoménu, který je momentálně doslova nadčasový. Vládl významné části herní minulosti a nyní jej čeká budoucnost, jejíž povahu lze jen těžko předjímat. Samozřejmě je řeč o izometrických RPG. Začal jsem moc pěkným výčtem, ale jedna zásadní věc chybí.

Poslední šance financovat vývoj Wasteland 2

Dnes přesně v 14:05 našeho času končí možnost financovat vývoj hry Wasteland 2. Původní Wasteland je duchovní předchůdce Falloutu, s nímž ho pojí především postapo styl, tahové souboje, nelineární příběh, dospělá a až zvrácená drsnost světa (děvky, otroci, dětští vojáci atp.) a těžká satira. Série se liší především tím, že Wasteland byl party based (ovládáte skupinu postav), obsahoval dost dungeonovských puzzlů, byl stylově spíše podobný filmům jako Terminátor, Total Recall a Vetřelci a byl více zaměřený na boj a taktiku.

Do vývoje Wasteland 2 se přidá i Obsidian, ale....

Avengers? Pche! Teď se teprve spojí legendární hrdinové. Možná. O Wasteland 2 na Kickstarteru asi víte. Brian Fargo a jeho tým inXile Entertainment zatím vybrali 1,6 milionu dolarů a do konce zbývá 17 dnů. Pokud se jim za těch 17 dnů podaří vybrat alespoň 2,1 milionu dolarů, pomůže jim s vývojem tým Obsidian Entertainemnt. A to včetně legendárního tvůrce Planescape: Torment, Chrise Avelloneho. Tvůrci Fallout, Planescape Torment a Wasteland společně na jednom projektu - zní to jako vlhký sen, který se ale dost možná naplní. Těch pár stovek tisíc snad kluci vyberou.

Konec řečí, Brian Fargo sbírá finance na Wasteland 2

Jedna Kickstarterová kampaň na fanouškovské zafinancování vývoje vysněné hry skončila, druhá začala. Tim Schafer a jeho kolegové z Double Fine nejenom, že za měsíc vybrali přes 3,3 milionů dolarů na svoji adventuru, ale zároveň inspirovali další známé vývojáře k tomu, aby se s pomocí crowdfundingu pokusili sehnat peníze od lidí na dlouho zamýšlený a v normálních podmínkách asi nerealizovatelný projekt. Nejvíce tato idea nadchla Briana Farga, někdejšího spoluzakladatele Interplay a současného šéfa studia InXile, který včera rozjel kampaň na zafinancování postapokalyptického RPG Wasteland 2.

REMAKE

Wasteland Remastered
Wasteland Remastered
Akční, RPG
PC, Xbox One, Xbox One X
25. únor 2020