Wildstar

Wildstar

Články

Vydavatel NCsoft zavírá Carbine Studios spolu s MMO Wildstar

„Výborná onlinovka, která od začátku funguje a baví, přestože nenabízí žádnou revoluci. Pokud vás bere mix sci-fi, fantasy a sem tam náznaky montypythonovského humoru, můžete se do Wildstar bez obav pustit.“ Tak zní osmičkový verdikt Karla Drdy v recenzi MMO Wildstar, které si za pár okamžiků už nikdo nezahraje.

Tvůrci onlinovky Wildstar nastiňují plány do budoucna

Nad Wildstar se od vydání v létě 2014 shlukují mračna a po velkém propouštění v rámci vývojářského týmu se zdálo, že konec je neodvratný Jako u mnoha jiných titulů ale pomohl přechod na free-to-play, který titulu koupil nějaký čas. Že tahle onlinovka stále ještě žije dokazuje i nový příspěvek na webu hry, který nastiňuje budoucnost titulu.

Onlinovka Wildstar přešla na plně free-to-play režim

MMO Wildstar na to šlo od lesa a jeho autoři se zaměřili na mnohdy opomíjenou stránku hraní jakožto součásti zábavního průmyslu – totiž odreagování zprostředkované odlehčeným smyslem pro humor a stylem plným nadsázky. U části hráčů tento přístup měl úspěch a hra se držela v jakž takž udržitelné kondici relativně dlouho (byť došlo i k propouštění z řad Turbine), nyní však dochází ke změně, na kterou ostatní přistoupili již dávno. Řeč je pochopitelně o změně platebního modelu, kdy autoři opouštějí od dnes již relativně vzácného předplatného a vydávají se cestou F2P.

Onlineovka WildStar se brzy dočká podstatného vylepšení grafiky

Loňské MMORPG WildStar, na kterém se podíleli někteří z původních tvůrců World of Warcraft, se již brzy dočká svého prvního výraznějšího vylepšení grafiky. Nepůjde o regulérní změnu enginu, nebo kompletní překopání vizuálů, jako spíše o menší úpravy a vylepšení, která budou ale krásně vidět. Vývojářům se prý stávající grafika i její styl pořád líbí, ale stále je co zlepšovat a tak si našli čas na několik úprav.

Sci-fi onlineovku Wildstar si od podzimu zahrajete bez placení

Když vám tržby z onlineovky klesnou během několika měsíců o čtyři pětiny z 25 milionů na 5 milionů dolarů, jde o hodně výrazný impuls, že je potřeba něco změnit. V případě pestrobarevné onlineovky Wildstar to znamená změnu obchodního modelu - z placené hry na free to play záležitost. Dojde k tomu letos na podzim a logicky to přinese celou řadu změn i ve hře samotné.

WildStar by měl být v roce 2015 přístupnější a srozumitelnější

Onlineovka WildStar podle nás dopadla velmi dobře (recenze), takže jsme ji s radostí nominovali i na nejlepší MMO hru roku 2014. My i vývojáři ale víme, že je ve hře spousta menších chyb, nedodělků a vůbec věcí, na kterých je potřeba zapracovat. A právě tomu chtějí tvůrci věnovat rok 2015. Hlavním tématem pro letošní rok by tak mělo být zpřístupnění a do určité míry i zjednodušení hry. Tedy to, co časem potká skoro každou online hru.

Bleskovky

  • 28. 1. 2016 - Bývalý zaměstnanec z Carbine Studios (WildStar) se rozepsal o špatném vedení firmy a vztazích v ní.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
8. srpna 2014
Recenze