Yes, Your Grace

Yes, Your Grace

Články

GamesPlay – hrajeme královskou simulaci Yes, Your Grace

Být urozeným pánem s neomezenou mocí, rozhodovat o životě či smrti nevolníků i lenních poddaných – to jsou ty příjemné aspekty královského života. K těm nepříjemným patří neustálé komploty proti vaší osobě, nutnost bránit říši s mečem v ruce a nevyhnutelný fakt, že vaše milované dětičky jsou jen figurkami v politické hře. Dnes si to všechno ukážeme v Yes, Your Grace.

Manažerský simulátor království Yes, Your Grace vstupuje do bety

Pixelartový kousek Yes, Your Grace vás pověří řízením poněkud problematického království. Tvůrci ze studia Brave At Night na něm pracují už skoro pět let, tento týden ale nejen přispěvatelé z Kickstarteru konečně dostanou šanci si osahat herní mechaniky na vlastní myšky. Zvládnete spravovat královskou pokladnici a spravedlivě její obsah rozdělit mezi své příbuzné a poddané?

Pixelartové Yes, Your Grace vás pověří správou problémového království

Královský simulátor Yes, Your Grace je úspěšně zafinancovaný kickstarterový projekt z roku 2015, který vás hodlá pověřit správou vlastního království, ovšem kombinace strategie, textové adventury a RPG za ty roky tvůrcům pod rukama pořádně nabobtnala. Trůn čeká, veličenstvo!

Yes, Your Grace nabízí zajímavou kombinací textovky a strategie

Nové žánry se objevují jen velmi zřídka, ale různé kombinace těch stávajících dokáží občas vyprodukovat něco neotřelého. Přesně to je příklad hry Yes, Your Grace, která kombinuje prvky textové adventury a tahové strategie a navíc se odehrává jen na dvou obrazovkách - v síni s trůnem a na mapě. Ujímáte se totiž role krále Eryka, který má naslouchat svým lidem a v tom lepším případě se jim snažit pomáhat. V tom horším je můžete ignorovat nebo dokonce trestat.

Bleskovky

  • 13. 2. 2020 - Simulátor správy rozbouřeného království Yes, Your Grace vychází 6. března 2020.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
5. března 2020
Recenze