Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS

Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS

Články

V lednových hrách z PS Plus si zalyžujete i zabojujete

Když se podívám z okna ven (ať už v Praze, nebo na venkově u rodičů), tak po sněhu není ani vidu, ani slechu. Vánoce na blátě se zjevně stávají novodobou tradicí a za bílou pokrývkou se musíme vydat do našich nebo zahraničních hor. Anebo do virtuálního světa díky lednové nadílce na PlayStationu.

Zone of the Enders 2 ožije díky remasteru ve virtuální realitě

Hry občas mají poněkud komplikované názvy – stačí si vzpomenout na starou dobrou strategii The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth 2 – Rise of the Witch-King. Chystaná sci-fi akce Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS se středozemskému šílenství téměř přibližuje, zvlášť díky svému stylizovanému převrácenému A. Jde o remaster oblíbené hry, která vyšla už začátkem milénia na druhý PlayStation, a kterou stvořil Hideo Kodžima se svým týmem. Ten už sice v Konami nepracuje, ale jeho dědictví žije dál.

HD kolekce Zone of the Enders vychází v USA a plíží se k Evropě

Byla by strašlivá škoda, vnímat nadcházející vydání Zone of the Enders HD Collection jenom jako příležitost, jak se dostat k demoverzi Metal Gear Rising: Revengeance (i když tento motiv samozřejmě plně respektuju). Oba dva Zone of Enders tituly od Konami totiž nabízí krátké, ale příběhově, vizuálně, hudebně (!) a hlavně herně intenzivní zážitky, které si leckterý fanda mecha následně prodloužil sledováním krátkého filmu a (mezi náma výborné) anime série.

Bleskovky

  • 30. 7. 2018 - Konami s sebou na Gamescom 2018 přiveze hratelné demoverze titulů PES 2019, Zone of the Enders: The 2nd Runner - M∀RS a Hyper Sports R.

  • 16. 5. 2018 - Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS vyjde na PC, PSVR a PS4 6. září.

REMAKE

Zone of the Enders HD Collection
Zone of the Enders HD Collection
Akční
PC, PlayStation 3, VITA
2012 - Blíže neurčeno