Poslední díl gamebookové ságy Steve Jackson's Sorcery! vyjde v září
zdroj: tisková zpráva

Poslední díl gamebookové ságy Steve Jackson's Sorcery! vyjde v září

16. 8. 2016 13:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Povedená herní adaptace gamebooků Steve Jackson's Sorcery! se blíží svému finále. To vyjde 15. září na PC, Mac, iOS a Android a půjde o čtvrtý díl, který se jmenuje Crown of Kings. Hlavní hrdina Analander už není tím nezkušeným hrdinou z prvního dílu a cílem jeho cesty se v poslední dílu stane horská pevnost Mampang, v níž se skrývá arcimág, který ukradl titulní Korunu králů. 

I když jste původní díly nehráli, Crown of Kings vás nenechá na holičkách, protože obsahuje plnohodnotný tutorial – byť upřímně řečeno nevím, proč by chtěl někdo vynechat předchozí díly. Tím spíš, že čtvrtá kapitola bude reflektovat vaše volby z předchozích her, čímž samozřejmě celý systém gamebooku získává na propracovanosti.

Práě volby jsou základním stavebním prvkem žánru, dávno předtím, než toto pole objevil Telltale. V tomto případě půjde využít převleků pro překonání některých překážek, řada vedlejších postav může být vašimi přáteli, i mrtvolami, které za sebou zanecháte a k tomu samozřejmě patří i několik různých konců, které se nedělí jen na ty dobré a špatné. Pokud jste tedy pamětníky dob gamebooků a nebo vás oslovila až jejich moderní videoherní podoba, určitě si nenechte Sorcery! a tedy i jeho čtvrtý díl ujít.

zdroj: Archiv

Nejnovější články