Etherium

Etherium

Články

Zítra vyjde sci-fi strategie Etherium, která zajímavě kombinuje prvky tahovky a RTS

Sci-fi strategie Etherium od pařížského studia Tindalos Interactive vychází už zítra a následující trailer vás tedy v prvé řadě nabádá k vytažení pomyslné peněženky a následnému nákupu hry, třeba na Steam. Ještě dnes můžete mít Etherium s desetiprocentní (předobjednávkovou) slevou, ale jaká je to motivace, když je stoprocentně jisté, že bude hra spíš dříve než později k mání s mnohem větší slevou v nějakém tradičním (jarní, letní, velikonoční) výprodeji. Rozhodnutí je ale na vás, třeba chcete tvůrce podpořit koupí hry za plnou cenu. Nedivili bychom se tomu, protože Etherium působí zajímavě!

Realtime strategie Etherium nabídne i tahový mód à la Civilizace

Realtime strategie Etherium se může směle postavit po boku dalších, které nesází jen na klasické RTS mechanismy, ale nabízí i něco víc. Konkrétně tahový taktický mód, odehrávající se vysoko nad bojištěm - na galaktické mapě, kde vidíte všechny planety, flotily a můžete rozhodovat o budoucím dění hezky v klidu. Mód nese název Conquest a je hlavním tématem nového videa, které tvůrci ze studia Tindalos Interactive zveřejnili.

První záběry z hraní strategie Etherium slibují RTS hody

Jelikož Vánoce teprve začínají, nenapíšu „už, aby tu byl začátek příštího roku,“ protože bychom přeskočily chvíle blaženého (snad) klidu. Omezím se tedy na konstatování, že až přijde nový rok, můžeme začít otravovat tvůrce realtimové strategie Etherium, kdy že ji hodlají vydat. Protože na záběrech videa slibují, že k tomu dojde začátkem roku. 

Staromilská strategie Etherium se připomíná novým trailerem

To si nechám líbit. Realtimová strategie Etherium se od začátku otevřeně hlásí k odkazu Duny 2 a s novým videem tohle dědictví potvrzuje. Dokonce i příběhově, protože kampaňová zápletka se točí kolem trojice impérií, která svádí lítý boj o titulní surovinu, etherium.

První video z Duně podobné strategie Etherium

Připravovaná strategie klasického střihu s názvem Etherium je oznámená už nějakou dobu, ale zatím jsme mohli koukat leda tak na obrázky nebo texty. Vývojáři ze studia Tindalos teď konečně vydali první video, ze kterého si můžeme udělat alespoň malou představu o tom, co se na nás chystá. Trailer je sice kratičký a zase tolik toho neprozradí, ale tisková zpráva nabízí pár dalších detailů.

Nová RTS Etherium se odkazuje na Dunu a StarCraft

Vedle StarCraft 2, Company of Heroes 2 a chystaného onlineového Command and Conquer dnes člověk nezakopne o mnoho solidních strategií starého střihu. Pomoct zvrátit to má nově oznámený titul Etherium. Dočkáme se v něm "masivní a futuristické real-time strategie", která kombinuje to nejlepší (a prověřené) ze svého žánru. Na hře pracuje pařížské studio Tindalos, autoři online strategie Stellar Impact.
Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
15. dubna 2015
Recenze