Guild Wars 2: Heart of Thorns

Guild Wars 2: Heart of Thorns

Články

Epizoda Rising Flames zatopí hráčům Guild Wars 2 už příští týden

MMORPG Guild Wars 2 se po čase zase připomíná novým trailerem, který láká na třetí sezónu Living World. Ta má za cíl onlineový svět hry oživit pravidelným vydáváním rozšíření či malých datadisků, které hru a její svět posouvají příběhově i hratelností o kousek dál. V tomto případě konkrétně směrem k plamenům, protože hlavním tématem druhé epizody je už podle názvu Rising Flames oheň.

Guild Wars 2 se připravuje na nový datadisk přechodem na free-to-play

Zatímco u jiných MMO je přechod na free-to-play systém známkou, že jejich současný systém placení není funkční (a často to vede k nalití nové krve do žil), u Guild Wars 2 nejde o tento případ. V prvé řadě systém hry není kdysi tradiční placení poplatků každý měsíc, ale do hry máte plný přístup jen jejím zakoupením. V druhé řadě jde o chytrý způsob, jak posílit hráčskou základnu před vydáním velkého datadisku Heart of Thorns – a ten už zadarmo nebude.

Guild Wars 2 oživí Adventures - rychlé mise na čas

Těžko říct jestli zrovna Guild Wars 2 trápí problém nudících se, nebo rovnou odcházejících hráčů, nicméně každé MMORPG musí časem začít řešit oživení stávajících mechanismů i obsahu. A vývojáři z ArenaNET na to jdou lišácky, přes tzv. Adventures. Tahle "dobrodružství" mají být malými a rychlými výzvami, které budou náročné, ale zároveň rychlé a s odměnou na konci. A tak trochu proti duchu MMORPG budou singleplayerového rázu.

První velký Guild Wars 2 datadisk Heart of Thorns přinese nové povolání a nový PvP mód

Jakkoliv se to zdá být neuvěřitelné, dosavadní přídavky pro Guild Wars 2 vlastně nebyly plnohodnotné datadisky. Tím bude až Heart of Thorns, který do hry přidá například revenanta jako nové povolání, a dále nový PvP mód, Mastery systém, specializace, další WvW mapu a toužebně očekávané gildovní síně. A samozřejmě i novou zápletku.

Bleskovky

  • 17. 12. 2015 - 288. číslo EDGE nejlépe ohodnotilo Fallout 4 a Guild Wars 2: Heart of Thorns (8/10), nejhůře dopadl titul Game of Thrones: Season 1 (5/10).