Master of Orion

Master of Orion

Články

Deskové hry ve stylu Master of Orion

Jednou za čas na osazenstvo Fight Clubu směřuje dotaz typu: „Jaký film byste rádi viděli zpracovaný do podoby počítačové hry.“ Za film lze samozřejmě dosadit knihu, divadlo atp. Pokud by na mě dopadl podobný dotaz, jaké videohry bych se rád dočkal v deskové podobě, odpověď mám už léta připravenou. Za prvé je Heroes of Might and Magic III. Některé deskové hry čerpají inspiraci v této letité sérii. V roce 2012 dokonce vznikla stejnojmenná hra a přestože se nejedná o špatný kousek, rozhodně se hře nepodařilo vyplnit sny hráčů videoher křížených s hráči her deskových. Druhou vysněnou hrou je dvojka Master of Orion. Zábava a hratelnost byla ještě větším vysavačem hodin původně určených k spánku. Naštěstí přenést epické vesmírné bitvy, intriky, technologický vývoj, správu kolonií i nespočet mimozemských ras na stůl lze už mnoho let prostřednictvím hry zvané Twilight Imperium.

Do Master of Orion vpadli v novém datadisku agresivní Antařané

Ode dneška si může koupit nový datadisk pro vzkříšenou vesmírnou 4X strategii Master of Orion. Rozšíření se jmenuje Revenge of Antares a v jeho rámci se představí kvarteto nových ras, z nichž tři budou hratelná a ta titulní poslouží jako nový, hrozivý nepřítel. Antařané jsou militarizovaná, despotická rasa, která nehledá kompromis, ale jen další obětí své expanze. Nicméně spolu s nimi do hry přibude nová možnost vítězství.

Revenge of Antares do Master of Orion přidá tři hratelné rasy

Návrat stařičké strategie v novém kabátku Master of Orion si v recenzi Vaška Pecháčka odnesl sedmičku. Pokud vás tenhle sci-fi kousek oslovil, pravděpodobně vezmete zavděk velkým DLC Revenge of Antares, které vyjde 1. prosince. V jeho rámci se představí především trojice nových hratelných ras a nové možnosti, jak se dobrat vítězství.

Souhrn recenzí - NHL 17, Obduction, Mother Russia Bleeds a další

Podzimní blockbustery jsou za dveřmi, neznamená to ale, že v uplynulých dnech nevycházely zajímavé tituly. Ne ze všech se vyklubaly i tituly kvalitní, ale i jedna dobrá hra týdně je úspěch. Podívejte se na výpis recenzí za poslední týden, třeba vám něco zajímavého uniklo. :)

GamesPlay: hrajeme vesmírnou strategii Master of Orion

Po několika měsících v early access režimu a několika dopředu naplánovaných updatech se tvůrci ze studia NGD s posvěcením svého chlebodárce (a majitele licence) z Wargamingu rozhodli nedávno vydat novodobou verzi strategie Master of Orion. Řada hráčů má na původní titul či jeho pokračování krásné vzpomínky, pro spoustu z nich tak byla nová verze v mnoha ohledech kontroverzní, protože mění zaběhnuté pořádky. Jakým způsobem je mění, ale hlavně, jestli k lepšímu, nebo naopak k horšímu, na to se podíváme v následujícím gamesplayi.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
9. září 2016
Recenze