Shelter

Shelter

Články

Zvířecí adventura Shelter pokračuje třetím dílem se slony

První dva díly zvířecích dobrodružství Shelter u kritiků moc nezabodovaly, ale zjevně se líbí hráčům, což indie studiu Might and Delight stačí jako důvod pokračovat. Po jezevci z prvního dílu a rysovi z druhého se v Shelter 3 stáváte opatrovnickou slonicí.

Xbox One bude mít vlastní verzi early accessu a v ní i novou hru Deana Halla

Propojování PC a Xbox One pokračuje i na spíše duchovní úrovni. Důkazem budiž oznámení nové služby Xbox Game Preview, což je místní verze early accessu, tedy možnost zahrát si hry, které jsou teprve ve vývoji. Nicméně, Microsoft nehodlá nechávat vše v rukách vývojářů a divokého early access byznysu. Celý program hodlá velmi pečlivě kontrolovat a hlavně – za testování her nebudete platit.

Survival sandbox Shelter 2 připomíná videoherní zvířátko na konec

Zvířátka táhnou lidi bez rozdílu zájmů, jak svého času dokládala oblíbená rubrika „zvířátko na konec“ v hlavních zprávách TV Noha. Němá tvář vypráví příběh už jen pohledem, a když se navíc octne v obtížné životní situaci, může se z toho člověk pominout. Tvůrcům z Might and Delight se bohužel nepodařilo prvoplánově silné téma v prvním Shelter dostatečně vytěžit, protože příběh jezevčice, která se pokouší zachránit co nejvíce svých mláďat během cesty nebezpečnou krajinou, dojel na nudu – vizuální i herní. Právě vycházející Shelter 2, ve kterém štafetu po jezevčici přebrala rysice, navazuje na jedničku tématikou a vlastně i zpracováním, ale snaží se rozvést herní stránku. Jestli to funguje, vám brzy napovíme v recenzi. Mezitím se ale můžete davově dojímat nad další upoutávkou.

Shelter 2 simuluje život rysa a vyjde počátkem března

Pokračování zajímavé, ale poněkud nedomyšlené survival adventury Shelter má konečně finální datum vydání - 9. března. Důvodem všemožných zdržení samozřejmě nebyl nic jiného, než snaha autorů dotáhnout hru do co možná nejlepší podoby, a přidat do ní větší množství unikátních prvků. S ohledem na podobné sliby nelze než doufat, že tomu tak skutečně bude a Shelter 2 se povede lépe než jedničce. Ten si na serveru Metacritic vysloužil nepříliš lichotivé průměrné skóre 69 % a od nás si odnesl ještě méně.

Steam Greenligt dal zelenou dalším 14 hrám včetně remaku Opposing Force

Již od svého vzniku čelí Steam Greenlight, fanoušky napájený schvalovací proces her na Steamu, halasné kritice z mnoha směrů. A Valve to už i přiznává. To mu však nic neubírá skutečnosti, že Greenlight zjevně celkem šlape, a nově tak připustil na Steam dalších 14 zajímavých titulů, včetně Deadly Premonition či remaku Half-Life: Opposing Force. Výčet všech krasavců najdete uvnitř článku.

Jezevci se vrací se záběry z hraní přírodní simulace Shelter

Pokud si nevzpomínáte, o Shelter jsme psali před nějakým časem jako o svérázné nezávislé hře, kde se zhostíte role jezevce. Tedy vlastně jezevčice, co se stará o svá mláďata a snaží se je ochránit před světem, nakrmit, no prostě všechno, co asi tak jezevčí mámy dělají. Podle videa mezi to patří i zakusování lišek, ale nezapomeňte, jezevec je drsňák - ať už jde o nějaký americký druh, africký, asijský nebo evropský a klidně si pochutná na hadovi.
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
11. září 2013
Recenze