Tango Fiesta

Tango Fiesta

Články

Osmdesátková střílečka Tango Fiesta neřeší grafiku a spoléhá na zábavu

Vývojáři z týmu Spilt Milk Studios v tom mají jasno – osmdesátky byly časem magickým, kdy šlo všechno důležité vyřešit za pomocí nálože chlapáckých hlášek, hory svalů a kopy násilí, doplněného o několik málo tun olova. Šlo zkrátka o jednodušší časy, do kterých se nyní můžeme vrátit s pomocí náležitě ujetého titulu Tango Fiesta. Ten navrátí hráče v top-down pohledu do doby, kdy bylo všechno jednoduché, hudba elektronická a zbraně nekontrolované. Jak taková divokost vypadá v akci, můžete vidět na záběrech traileru, který propaguje vydání hry na Steamu.

Tango Fiesta představuje svůj šílený zbrojní arzenál

Nezadržitelně, stejně jako se dere rakouský akcent do Arnieho hlášek, se kooperativní střílečka Tango Fiesta rve směrem k dokončení v rámci Steam Early Accessu. V minulém traileru se tahle pocta akčním filmům 80. let věnovala hrdinům, nyní představuje jejich nástroje zkázy a jednoho z bossů, australského drsňáka Gordona s obrovským nožem a chlupatou hrudí.

Rambo, Robocop a další hrdinové se vrací v řežbě Tango Fiesta

Před třemi měsíci jsem psal o šílenosti jménem Tango Fiesta, kterou z GameJam hříčky začali tvůrci ze Spilt Milk Studios měnit ve skutečnou hru. A nyní už oznámili, že od 4. června (nebylo by mnohem stylovější o měsíc počkat?) bude Tango Fiesta k dispozici přes Steam Early Access.

Tango Fiesta je lepší Rambo hra než ta oficiální

Dobrá, tohle není ani tak o Rambovi a jeho posledním nepovedeném herním kousku, ale spíše o vývojářském týmu Spilt Milk Studios. Studio se loni zúčastnilo Creative Assembly GameJam na Rezzed 2013, což prakticky obnáší tvorbu hry na místě v několika hodinách. Výsledkem byl titul Tango Fiesta, který Spilt Milk vyrobili za osm hodin v Unity.