Americana Dawn

Americana Dawn

Články

Japonské RPG Americana Dawn vás provede dvěma staletími amerických dějin

Když jsem si přečetl zápletku kickstarterového projektu Americana Dawn, napadlo mne, že takhle možná měl vypadat Assassin's Creed III. Ne vizuálně, samozřejmě, ale obsahově. Protože tenhle sympatický projekt nezávislého týmu Bit Bonton se pokusí zachytit turbuletní časy od vzniku Spojených států až do 20. století skrze osobní příběhy zúčastněných aktérů. Na pomoc si sice bere fantaskní prvky, ale ty slouží především jako prvek umožňující vyprávění napříč dvěma sty lety.

Nezávislý rozcestník: když Sever válčil s Jihem

Americká revoluce má svého nového videoherního hrdinu. Je jím napůl Angličan, z půlky Mohawk, jmenuje se Ratonhnhaké:ton, ale kvůli problémům s výslovností se mu raději přezdívá Connor. Milovníci série Total War namítnou, že takový Empire nabídl hrdinů Americké revoluce mnohem, mnohem víc. Oddaní fanoušci Civilizace se spokojí s revolucí vlastní. Není to však málo?

Nezávislý rozcestník – Případ z bažin. A co na to Petr Šabach?

A kudy dnes? Do kouzelných bažin v kůži jednoho detektiva? Na americkou půdu 18. století? Nebo do světa, kde se propíchávají barevné pixely, mordují draci, zneškodňují katapulty a kosí nemrtví? Jen se v klidu rozhodněte – Rozcestník tu bude ještě dlouho sedět.